Vojne vežbe na „Peskovima“ i u novembru

Veliko Gradište

Društvo

Vojne vežbe na „Peskovima“ i u novembru

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu „Peskovi“, rejon sela Kusiće (opština Veliko Gradište).  

Gađanje će se odvijati  4, 5, 6, 7, 13, 14, 18, 20, 25, 26, 27. i 28. novembra. Vojni kompleks zahvata objekte: Kolarnica – Koševi – Ornice – Donji peskovi  – Sadnice – Topolje.
U navedenim danima u označenom prostoru, zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega. Poligonski – strelišni prostor u kojem će se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: „Ne idi dalje – gađa se“ i obezbeđen stražarima.
U navedenim danima zabranjen je boravak u označenom prostoru i svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova (opasno po život). Pri nailasku na takav projektil svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije (Komanda Centra za obuku kopnene vojske Požarevac (CO KoV) ili dežurni VK „Peskovi“).
Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih projektila i njihovih delova.
              Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu ili kod upravnika „Strelišta“ u selu Kusiće. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top