Vojne vežbe na poligonu ,,Mogila” u maju

Požarevac

Info

Vojne vežbe na poligonu ,,Mogila” u maju

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Jedinice Vojske Srbije izvodiće 5, 7. i 10. maja vežbe sa bojnim minsko – eksplozivnim sredstvima na poligonu „Mogila“ od 10 do 16 časova.

Vežbe zahvataju objekte: Ciganske livade (tt 79.5) – Mogila – t.124 – Gradsko brdo. Zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru u navedenom vremenu.

Poligonski – vežbovni prostor u kojem će se izvoditi vojne vežbe biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: „NE IDI DALjE – MINE“ i obezbeđen stražarima.

U toku izvođenja aktiviranja minsko – eksplozivnih sredstava u datim rejonima dolaziće do doleta delova materijala koji se ruši, zemlje i kamena i predstavljaju stalnu opasnost za lica koja se ne pridržavaju ovog obaveštenja, jer mogu da izazovu pogibiju ili teško povređivanje lica koja su u blizini.

Obaveštava se stanovništvo da u navedenom periodu ne boravi u označenom prostoru i da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje neeskplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava, jer je to opasno po život. Pri nailasku na njih svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili Komandu CO Kov u Požarevcu. Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem neeksplodiranih MES i njihovih delova.

Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top