Vojni šator ispred kovid ambulante u Požarevcu, gužve sve veće

Požarevac

Društvo

Vojni šator ispred kovid ambulante u Požarevcu, gužve sve veće

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U požarevački Dom zdravlja stigla je pomoć Vojske Srbije u vidu šatora koji je postavljen ispred kovid ambulante.

Po rečima direktorke ove ustanove, Snežane Stojković, šator će poslužiti kao zaštita pacijenata koji čekaju ispred kovid ambulante od loših vremenskih prilika.

 „Zamolili smo Vojsku Srbije za pomoć koja je stigla juče. Postavili su šator i on će poslužiti pacijentima da se u njega sklone od hladnoće, kako ne bi stajali napolju. Unutar šatora instaliraćemo osvetljenje i klupe kako bi mogla da se poštuje distanca“, kaže  Stojković.

 

Snežana Stojković

Šator će poslužiti kao čekaonica, međutim, pritisak na požarevačku kovid ambulantu nije mali, iako često varira broj pacijenata sa simptomima koronavirusa.

Poslednjih nekoliko dana pacijenti čekaju po više sati na pregled, a ista je situacija i danas u šta su se reporteri E-Braničeva uverili  na licu mesta.

„Ovo je strašno, od sedam sati ujutru čekam na pregled pluća, sad sam tek završila“, požalila se jedna Požarevljanka koja je čekala, kako kaže,  skoro pet sati. Tek oko podneva došla je na red.

Ova situacija posebno teško pada starijim ljudima, ali i onima koji imaju teže simptome.

Gužva ispred kovid ambulante

Po rečima direktorke Doma zdravlja, prethodnih dana bio je povećan broj pregleda, nešto više od 90, međutim, u toku jučerašnjeg dana zabeležen je blagi pad, izvršeno je 77 pregleda, od toga oko 50 prvih pregleda, a oko 10 pacijenata je transportovano na stacionarno lečenje u bolnicu.

„Dom zdravlja ima dovoljno zaštitne opreme za sve zaposlene i dovoljan broj seroloških i PCR testova. Ni jedan naš zdravstveni radnik nije zaražen virusom korona. Potpuno smo opremljeni zaštitnom opremom, redovno nam stižu testovi za serološko ispitivanje i ispitivanje preko brisa. Situacija je pod kontrolom i proširili smo kapacitet kovid ambulante, tako da sada rade četiri ekipe lekara po četiri sata. U kovid sistemu u Požarevcu i Kostolcu radi 251 radnik od ukupno 467 zaposlenih i ni jedan nije zaražen koronom“, ističe  Snežana Stojković.

 • Moma radulovic

  Nov 05, 2020 19:09

  Rukovodioce u satore, a narod u tople kancelarije ????????????????

 • Nov 07, 2020 18:25

  Sramota, blam. I

 • Vaš komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

  -->
  To Top