Volonteri iz raznih zemalja uređuju požarevačku školu (FOTO)

Požarevac

Društvo

Volonteri iz raznih zemalja uređuju požarevačku školu (FOTO)

Foto: Omladina JAZAS-a

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevac je drugu godinu domaćin volonterima iz raznih zemalja.

Drugi  međunarodni volonterski kamp „Hide&Seek“ u Požarevcu, Omladina JAZAS-a  organizuje u partnerstvu sa „Mladim istraživačima Srbije“. Kamp je počeo 1. jula i trajaće do 15. jula.

Volonteri iz Rusije, Turske, Španije, Meksika i Srbije, njih 11, smešteni su u OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“ gde rade na uređenju detalja u školi, koji mnogo doprinose ukupnom izgledu škole.

„Slobodno vreme koriste za razmenu iskustava i upoznavanje kultura zemalja drugih volontera. Na internacionalnim večerama predstavljaju svoju kulturu, hranu, upoznaju ostale volontere sa zemljom iz koje dolaze. Voloneri su posetili Viminacijum, Avantura park, ergelu „Ljubičevo“, spomen park „Čačalica“, Etno park na Tulbi, Galeriju „Milena Pavlović Barili“, Narodni muzej“, kazao je Zoran Jović, koordinator Omladine JAZAS-a Požarevac.

Goran Seger, direktor škole, veoma je zahvalan volonterima što su dobrovoljnim radom i angažovanjem uradili  mnogo toga.

„Ti radovi nisu nešto teški, a nama puno znači da neke površine dovedemo u pristojno stanje. U godini jubileja red je da škola zablista. Svojim angažovanjem volonteri će ostaviti veliki trag, ali i domaći zadatak, da njihov dobrovoljni rad pokušamo da očuvamo i  da nastavimo tim smerom, ne samo u školi već u gradu uopšte“, rekao je Seger.

Inače, Omladina JAZAS-a do sada je organizovala ukupno sedam kampova u opštinama Braničevskog i Podunavskog regiona.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top