Volonteri u seoskoj školi

Golubac

Događaji

Volonteri u seoskoj školi

Foto: kampovi.mis.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Mladi koji žele da pomognu u obnovi seoskih škola, a da ujedno nauče ponešto zanimljivo, vreme provedu u prirodi i sklope nova prijateljstva, mogu da se prijave za kamp.

Međunarodni volonterski kamp u selu Dobra kod Golupca održava se od 4. do18. avgusta. 

Organizator kampa je Omladina JAZAS-a Požarevac sa partnerima: Turističkom organizacijom Golubac, OŠ Branko Radičević iz Golubca i Kancelarijom za mlade Golubac. 

Ove godine projekat je usmeren na poboljšanje uslova za boravak i učenje učenika male seoske škole u selu Dobra. 

Volonteri će uređivati prostorije i fasadu osnovne škole (koju pohađaju učenici iz sela Dobra i Brnjica), kao i školsko dvorište. 

Radiće se na uređenju spoljašnjeg dela zida – fasade i oslikavanja muralima. 

Urediće školsko dvorište postavljanjem mobilijara za odmor i sportske aktivnosti učenika  izradom i postavljanjem četiri klupe, dva stola, farbanjem ograde i obnavljanjem terena za odbojku.

Učesnici će biti smešteni u fiskulturnoj sali škole. Kako će unutra biti postavljene strunjače, potrebno je poneti vreću za spavanje. Hranu će pripremati sami u okviru školske kuhinje od namirnica koje će obezbediti organizator. 

U slobodno vreme učesnici će se upoznati sa bogatom florom i faunom Nacionalnog parka Đerdap, a biće organizovan izlet do lokalnog manastira, obilazak Golubačke tvrđave, Trajanove table i Muzeja Lepenski vir… 

Biće priređene i radionice učenja starih srpskih igara, sportske aktivnosti, pecanje na plovak, vožnja katamaranom, i poseta festivalu Dana mladih u Golupcu.

Prijave na:

www.kampovi.mis.org.rs
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top