vratio-se-iz-austrije-da-ulaze-u-rodno-selo-foto

Veliko Gradište

Privreda

Vratio se iz Austrije da ulaže u rodno selo (FOTO)

Foto:

How Good Of A Friend Are You Really?

POHVALNO: Da je više Danijela Trajkovića, Srbiji bi bilo dobro

Danijel Trajković iz sela Pečanice kod Velikog Gradišta,odlučio je da se vrati iz pečalbe u Austriji i znanje i stečeni novac uloži u rodnom mestu.


Osnovao je preduzeće za proizvodnju i distribuciju konzumnih jaja “Eggsprom“ .Dnevno proizvede 15 000 konzumnih jaja. Pogon sa 18.000 koka nosilja radi tek sa pola kapaciteta, a jaja se, u strogo higijenskim uslovima, odmah pakuju i spremna su za distribuciju.

 


Preduzeće “Eggsprom“ posluje uspešno, bez gubitaka, a zapošljava šest radnika. Interesovanje opštine za povratnike koji planiraju da ulažu u svoj kraj im je veliki podsticaj, a istovremeno, od njihovih ulaganja opština ima višestruku korist.

 


Predsednik opštine, Dragan Milić, sa saradnicima obišao je nedavno ovaj pogon  i tom prilikom naglasio da „opština ceni mlade ljude kao što je Danijel koji se u inostranstvu školovao i ima njihovo državljanstvo, ali je ipak odlučio da se vrati i ulaže u svoj kraj“.  

 


Opština Veliko Gradište je, u razgovorima sa Ministarstvom poljoprivrede, tražila da bude ekspertska opština koja bi nekolicini desetina mladih poljoprivrednih proizvođača pomogla tako što bi im odobrili povoljne kredite za poljoprivrednu proizvodnju, rekao je Milić.


U Opštinskoj upravi oformljeno je i Odeljenje za privredni i ekonomski razvoj i dijasporu koje zainteresovanim povratnicima pomaže da lakše prođu kroz procedure planiranja i osnivanja preduzeća, kao i pri izradi biznis plana i projekata.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top