vratiti-sve-objekte-u-legalne-tokove

Požarevac

Događaji

Vratiti sve objekte u legalne tokove

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici Ministartsva građevine i načelnici tri okruga danas su u Požarevcu razgovarali o primeni Zakona o ozakonjenju objekata

Predstavnici Ministarstva građevine i načelnici tri okruga danas su u Požarevcu razgovarali o primeni Zakona o ozakonjenju objekata

 

 

Sastanak je organizovan kao pomoć Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukure lokalnim samoupravama u primeni Zakona o ozakonjenju objekata, koji je stupio na snagu 27.novembra 2015. godine.

 

 

Cilj je da se najveći broj objekata koji su izgrađeni suprotno zakonu, vrati u legalne tokove.

 

Svi objekti koji ne mogu da se legalizuju ni po ovom zakonu biće srušeni i da se ta priča zatvori.

 

Svi objekti sagrađeni do početka primene zakona, do kraja 2015. godine, imaće mogućnost da uđu u postupak ozakonjenja. Ovaj postupak se vodi po službenoj dužnosti.

 

Svi mogući mehanizmi su predviđeni ovim zakonom, kako bi se što manje opteretili građani i što veći broj objekata uveden u legalne tokove.

 

Međutim, objekti sagrađeni posle stupanja na snagu zakona, neće moći da se ozakone. Komuniciraćemo sa svim jedinicama lokalne samouprave, preko načelnika okruga“, navela je Jovanka Radaković iz ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture.

 

 

Sastanku su, pored predstavnika Ministarstva, prisustvovali i načelnici Braničevskog, Borskog i Zaječarskog okruga i gradskih, odnosno, opštinskih uprava, kao i odgovorna lica iz nadležnih organa za ozakonjenje objekata.

 

„Ovo je način kako država treba da funkcioniše. Ovde postoji jasna koordinacija na relaciji Vlada- Okrug-Lokalna samouprava. Tome treba da težimo i na dalje funkcionišemo.

 

Zakon o ozakonjenju je jedan od najznačajnijih zakona koji u ovom trenutku treba da se sprovede i koji će doneti mnogo benefita i građanima i državi. Svako će znati čime može da raspolaže, a država će ubirati poreze“, kazao je Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga.

 

 

Nakon sprovođenja Zakona o ozakonjenju, pomenuti okruzi u saradnji sa ovim ministarstvom radiće na gasifikaciji i unapređenju saobraćajne infrastrukture, kako bi istočna Srbija postala područje u koje se narod vraća, a ne odlazi.

 

 

                                                                                                                    

 

                                                                  

 

 

                                                                    

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top