Vrtići vape za adaptacijom

Požarevac

Događaji

Vrtići vape za adaptacijom

Foto: E.B. , vrtic.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao vrtiće „Leptirić“ i „Bubamara“.

Teška materijalna situacija pogodila je i Predškolsku ustanovu „Ljubica Vrebalov“ , a u pojedine vrtiće nije bilo značajnijih ulaganja od puštanja u rad. 


Gradonačelnik u vrtiću Leptirić

Vrtić „Leptirić „ sagrađen je 1970. godine i prvi je namenski zidan objekat u Požarevcu. Ima 10 vaspitnih grupa sa 220 dece. Problemi su u skladu sa godinama zgrade. Zajednički je zadatak da se ovaj vrtić učini što komfornijim za najmlađe sugrađane.


Vrtić Leptirić

„U vrtiću je zamenjena kompletna stolarija, urađen je video nadzor, veoma važan za bezbednost dece. Za bolju atmosferu u objektu se čuje ambijentalna muzika. Tokom leta bi treabalo da budu zamenjeni sanitarni čvorovi za decu“, rekla je Marija Bajić, direktorka  PU „Ljubica Vrebalov“. 
Vrtići nisu u zavidnom stanju, a kako ističe gradonačelnik Spasović, pri adaptacijama nije vođeno računa o određenim pravilima. Pored mokrih čvorova, i  elektoinstalacije su u lošem stanju.


Marija Bajić direktor PU Ljubica Vrebalov

„Izvođači bi trebalo da odgovaraju za loše izvedene radove. Grad je ove godine opredelio 80 miliona dinara, ali šta sam video, mislim da neće biti dovoljno. Dogovorili smo se da od naredne godine kompletno adaptiramo ceo vrtić, a ostali će biti održavani“, rekao je Spasović.

Vrtić Bubamara radi od 1986. godine i poslednji je namenski zidan objekat u okviru PU „Ljubica Vrebalov“ .Zidan je na placu tadašnje fabrike „Moravka“ i jedini je radio u dve smene zato što je bio predviđen  za decu Požarevljana koji rade u industrijskoj zoni. Kasnije je dobio ime „Bubamara“. Objekat ima šest vaspitih grupa sa 120 upisane dece.


Vrtić Bubamara

Tokom leta radiće se na potpunoj zameni kanalizacionih i vodovodnih čvorova. Dečiji toaleti biće potpuno sanirani. Za ovaj objekat neophodna je nova stolarija i kotao za grejanje, zaključeno je prilikom obilaska ustanove.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top