Vrtićko obrazovanje duže od veka (FOTO)

Požarevac

Događaji

Vrtićko obrazovanje duže od veka (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ u Požarevcu obeležila je 108 godina postojanja.

Prva predškolska ustanova zabavište – škola otpočela je sa radom 15. maja 1911. godine. Danica Radosavljević, učiteljica u penziji, tražila je odobrenje od ministra prosvete da otvori privatno dečje zabavište jer takvog nema u Požarevcu. Odobrenje je tražila na samom početku 1911. godine, a odobrenje je dobila u martu iste godine.

Sa poslave dana vrtića

Po rečima Tanje Lončar, vd direktorke PU „Ljubica Vrebalov“, vizija ustanove je da vrtićko obrazovanje postane dostupno svakom detetu u Požarevcu i okolnim mestima i time se stvore bolji uslovi za srećno odrastanje i razvoj svakog deteta.

„Trudimo se da našoj deci damo dobar početak jer je to najbitnije u daljem životu i radu“, kazala je Lončar na svečanoj akademiji povodom Dana vrtića.

 

Tanja Lončar vd direktorke PU Ljubica vrebalov Požarevac

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, istakao je da su, kao gradska vlast, najozbiljnije shvatili gorući problem ustanove, nedostatak kapacitata, ali su radili i na podizanju kvaliteta boravka u vrtićima.

„Odluka o ovogodišnjim ulaganjima u iznosu od 54 miliona dinara jedna je od najdražih koje sam potpisao. Uveren sam da time ulažemo u ono što je u našem Požarevcu najpotrebnije“, rekao je Ilić.

 

Bojan Ilić predsednik Skupštine grada Požarevca

 Mališani iz svih vrtića predstavili su svoje umeće u nastavku svečanosti.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top