Vučić: Danas je najteži dan po broju zaraženih, novih mera neće biti

Braničevo

Zdravlje

Vučić: Danas je najteži dan po broju zaraženih, novih mera neće biti

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se javnosti i izneo nove informacije u vezi virusa korona.

Nakon jučerašnjeg crnog rekorda od 1.053 nova slučaja, danas se očekuje novi skok, jer je već u 12 časova bilo 1.195 zaraženih koronavirusom. U Beogradu i Šumadiji je najteža situacija.

„Danas je najteži dan po broju zaraženih lica za Republiku Srbiju, preko 1.200 će biti zaraženo. Od tog broja 602 je na teritoriji Beograda. Na teritoriji Niša je trenutno nešto bolja situacija“, kaže  Vučić.

Uprkos lošijoj situaciji novih mera neće biti, ali će se oštro sankcionisati nepridržavanje propisanih epidemioloških mera.

„Nismo danas ulazili u mere, to ostavljamo na razmatranje štabu koji čine stručni ljudi. Novih mera nema, ali ćemo oštro sankcionisati sve one koji to ne budu poštovali“, rekao je Vučić.

Prema rečima Aleksandra Vučića u mnogim mestima u zemlji će biti poslati dodatni saniteti, a za Požarevac je predviđeno slanje jednog sanitetskog vozila.

Razgovaralo se i o finansijkoj pomoći zdravstvenim radnicima i odlučeno je da se do kraja godine svim zdravstvenim radnicima isplati jednokratna pomoć u iznosu od 10 hiljada dinara. Pomoć će primiti oko 120 hiljada radnika koji rade i u kovid i non-kovid uslovima. Najavljeno je i povećanje plate zdravstvenim radnicima od 1.januara sledeće godine.

To Top