vucic-u-zagubici-drzava-zeli-da-pomogne-dajte-projekte

Žagubica

Događaji

Vučić u Žagubici: Država želi da pomogne, dajte projekte

Foto: Tanjug Zoran Žestić

How Good Of A Friend Are You Really?

Premijera u pratnji ministra Vulina dočekali su meštani i lokalni funkcioneri Žagubice.

Premijera u pratnji ministra Vulina dočekali su meštani i lokalni funkcioneri Žagubice.

 

 

Prema pisanju Telegrafa, Vučić je posetu počeo u selu Sige, gde je prisustvovao otkrivanju spomen-česme oslobodilačkih ratova, u čijoj obnovi je učestvovao akademski vajar iz Laznice kog Žagubice Janko Lalić.

 

 

 

 

Povod njegove posete je obeležavanje Dana opštine Žagubica.

 

U obraćanju novinarima, premijer je govorio o povećanju plata i penzija, referendumu u RS i ostalim aktuelnim temama kada je reč o državnoj politici, a meštanima ove braničevske opštine je poručio da država želi da ulaže novac, te da traži nove izvore rasta kako bi podstakla investicije, ali je poručio da je potrebno da građani obezbede projekte.

 

Srbija je, prema njegovim rečima, prvi put u novijoj istoriji uspela da ostvari suficit u prvih devet meseci, koji iznosi 270 miliona evra, i da zato sada postoje uslovi da se taj novac više raspodeljuje.

 

Iz različitih ministarstava možete da dobijete novac, ali vi morate da dođete s projektima.Ne interesuju me partije, važno je samo da dođete s projektima. Spremni smo, ako hoće neko da pravi fabriku, da obezbedimo sve pristupne saobraćajnice, samo dođite s projektima, rekao je Vučić, a prenosi „Telegraf“.

 

 

 

 

On je dodao da nije problem da se izgradi put, ali da je potrebno da se vide moteli i hoteli oko Gornjačke klisure, nova ulaganja kod Krupanjskog vrela, da se pozovu turisti kako bi u tom kraju trošili novac. Država, dodaje on, želi da uloži u homoljski i beljanički kraj, kako bi ljudi tu mogli da žive, a ne da preživljavaju.

 

 Pričali smo danas o pravcu Žagubica – Bor, koji je 49 kilometara, o kraćem putu Despotovac – Bor, od 37 kilometra, kao i o širenju puta Paraćin – Zaječar, i ako nam budu ovako prihodi išli, onda ćemo moći da ulažemo u sve te puteve i povezivanje – kazao je Vučić, dodajući da izgradnja tih puteva ima smisla jedino ako se produže ka Boru.

 

 

 

 

Kad je reč o putu Gornjak – Žagubica, najavio je da će biti završen do juna sledeće godine.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top