Vujović u Malom Crniću: Nova oprema će unaprediti sistem upravljanja otpadom

Malo Crniće

Događaji

Vujović u Malom Crniću: Nova oprema će unaprediti sistem upravljanja otpadom

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je juče opštinu Malo Crniće, kojoj je ovo ministarstvo dodelilo na korišćenje opremu za upravljanje čvrstim otpadom - kamion smećar.

Vujović je navela da bi novi kamion trebalo da podmiri potrebe Malog Crnića za odvoženje otpada, što je još jedan od načina da se uvede red u ovu oblast.

"U prethodne tri godine opštini Malo Crniće dodelili smo na korišćenje kante i kontejnere, a sva ta oprema će imati punu primenu kada počne da radi trensfer stanica za pretovar otpada u Petrovcu na Mlavi u koju smo uložili značajna sredstva, 270 miliona dinara. Radovi su gotovi, u toku su obuke, a čim transfer stanica počne sa radom, kamion će se koristiti za odvoženje otpada sa teritorije Malog Crnića na transfer stanicu, gde će se raditi pretovar, separacija reciklabilnog otpada i njegovo dalje odvoženje na finalnu lokaciju", rekla je Vujović.

Ministarka je, nakon obilaska Malog Crnića, na sastanku sa predsednikom opštine Mališom Antonijevićem razgovarala o konačnom zbrinjavanju otpada i planovima koje ima ceo Braničevski region.

Vujović je istakla da je Ministarstvo u ovom okrugu u  različite ekološke projekte uložilo 300 miliona dinara, kao i da se u svakoj lokalnoj samoupravi u Braničevskom okrugu realizuje neki od zelenih projekata, kako bi se podizali standardi zaštite životne sredine i životni standard građana u ovom delu Srbije.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top