vulin-obisao-javne-radove-u-kostolcu

Kostolac

Događaji

Vulin obišao javne radove u Kostolcu

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministar Aleksandar Vulin obišao je u Kostolcu potez između OŠ „Jovan Cvijić“ i Železničke stanice, gde se izvode javni radovi na košenju trave.

Ministar Aleksandar Vulin obišao je u Kostolcu potez između OŠ „Jovan Cvijić“ i Železničke stanice, gde se izvode javni radovi na košenju trave.


Ovo je jedna od 23 lokacije u Kostolcu na kojima su angažovana 22 nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Svi angažovani radnici spadaju u kategoriju teže zapošljivih, a polovina njih je dugoročno nezaposlena. U pitanju je radna snaga bez stručne kvalifikacije, sa prvim i drugim stepenom stručne spreme, i mahom su romske nacionalnosti. Angažovani radnici primaće u naredna četiri meseca zarade po 18 hiljada dinara i hiljadu i po dinara na ime putnih troškova, a biće im upisan i radni staž.

 


Uređivanje poteza između OŠ Jovan Cvijić i Železničke stanice

 


Izvođač ovog javnog rada je opština Kostolac, a košenje trave i čišćenje obavljaće se na zapuštenim terenima i površinama na kojima se igraju deca.

Novčana socijalna pomoć ne sme da bude stanje, zanimanje, već služi da se pojedincu pomogne u jednom kraćem vremenu. Kroz mere radne aktivacije pokušavamo da korisnicima socijalne pomoći zaista pomognemo, damo im radno angažovanje kojim će da promene svoju trenutnu situaciju“,rekao je Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije.


Posle prošlogodišnjih javnih radova u Kostolcu je pet lica našlo stalno zapošljenje.


U Braničevskom okrugu su ove godine podnete 22 prijave za sprovođenje javnih radova na kojima će biti angažovano 69 osoba.

 

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top