Za deku Radomira mir skuplji od života (FOTO)

Požarevac

Život

Za deku Radomira mir skuplji od života (FOTO)

Foto: S.Vasić

How Good Of A Friend Are You Really?

Radomir Pajkić (77) već godinama živi u napuštenoj kući na brdu iznad Požarevca. Nema primanja i nema nikog da o njemu brine, ali konačno, kaže, ima svoj mir.

Ima sina koji se odao alkoholizmu i, kako Radomir priča, sve je zapustio, pa i starog oca i sopstveni dom po kome su se čak i pacovi odomaćili. Deka Radomir je dugo trpeo muku koja ga je snašla, ali više nije mogao da podnese da gleda propast sopstvenog deteta,a da mu pomogne nije mogao.

Bilo je kasno za sve. Jedino što mu je ostalo, starom i nemoćnom da bilo šta promeni, bilo je da krene u potragu za sopstvenim mirom. Da vreme koje mu je preostalo od života, provede po sopstvenoj želji, daleko od sopstevene muke. A gde bi najveći mir pronašao ako ne u prirodi.

Ovde je našao utočište od muka

Nastanio se u jednoj napuštenoj, vingradarskoj kući u brdu iznad grada. Staroj, oronuloj. 

I plafon se urušio
Komšije kažu da vlasnika ove trošne kućice nisu videli poslednjih 30 godina. Tu niko nogom nije kročio decenijama.

Prozori - kao da ih nema
Deka Radomir nema prihode i živi bukvalno od onoga što mu priroda da, ali i pomoći dobrih komšija. Porodica Dabić svakog dana mu nosi topli obrok. Poklonili su mu i šporet „Smederevac“ da ima čime da se ogreje. Ali, da bi se kućica u kojoj je ovaj dekica našao utočište, dovela makar u pristojno stanje,  potrebno je para koje ovaj dekica godinama nije video, niti ima od koga da ih očekuje.
Ali, ispostavilo se da nije baš tako.
Članovi grupe „Požarevac online“ pokrenuli su akciju pomoći i prema prvim procenama trebalo bi da se zamene letve i dotrajali crep, pokrpe rupe na zidovima, zazida jedan, a promeni drugi prozor, kako bi kuća bila toplija zimi. Okvirno, sa pedesetak hiljada ovaj kućerak na brdu mogao bi za deku Radomira da postane bolje mesto za život, procenili su pokretači humane akcije.

Ovde spava deka Radomir
 Potrebni su mu i sto i stolice, neki pristojan ležaj, posteljina, garderoba, obuća, nešto posuđa...
Ako ste u mogućnosti, a želite da pomognete, kontaktirajte ljude koji vode Fejsbuk grupu  „Požarevac online“, oni će vas usmeriti kako na najbolji način da učinite dobro delo za deku Radomira.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top