za-javnu-garazu-u-pozarevcu-60-miliona-dinara

Požarevac

Info

Za javnu garažu u Požarevcu 60 miliona dinara

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevljani muku muče sa parkiranjem u centru, potencijalno rešenje se nazire dogodine – pišu Novosti.

Požarevljani muku muče sa parkiranjem u centru, potencijalno rešenje se nazire dogodine – pišu Novosti.

 

 

 
Na području Požarevca ima oko 23.000 registrovanih automobila, a za većinu njih već godinama ne postoji dovoljan broj parking mesta.

Na pet zatvorenih i više uličnih parkinga može da se smesti tek oko 1.200 vozila, pa je svima u Požarevcu postalo jasno da izgradnja spratne javne garaže predstavlja neophodnost – pišu Večernje novosti. 


Pripremama za realizaciju takve investicije mogli bi da započnemo već naredne godine - kaže direktorka JP "Parking servis" Verica Savić.

Najpre je neophodno uraditi detaljnu analizu, odnosno studije ekonomske opravdanosti i isplativosti. 

 

 

 


Tek posle toga, u dogovoru sa osnivačem, mogla bi da se nabavi jedna montažna garaža čija bi vrednost približno iznosila oko 60 miliona dinara.


Inače,  Arguo spratnoj garaži u centru grada se priča još od 2010, kada su tadašnje gradske vlasti najavile da će u najužoj gradskoj zoni biti izgrađena čak tri takva objekta. Argument je osim velikog broja vozila koja zauzimaju i trotoare, bila i namera da se centralni deo Požarevca pretvori u pešačku zonu.

Nažalost, ništa od toga nije realizovano, pa aktuelna garnitura lokalne vlasti koju čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije ima gotovo istorijsku šansu da i te kako olakša život ljudima u srcu Braničeva. 

U Požarevcu postoji pet zatvorenih parkinga: pored zgrade nekadašnje robne kuće "Beograd" u Sinđelićevoj ulici, kod zelene pijace "Krug", preko puta hotela "Dunav", pored Osnovnog suda i kod Centra za kulturu.

Na njima je više od 300 mesta za automobile, dok na uličnim parkinzima, u prvoj i drugoj zoni, može da se smesti još oko 900 automobila.

Čak i kada ima slobodnih mesta za parkiranje na u tu svrhu opredeljenim gradskim površinama, brojna vozila se parkiraju na nedozvoljenim mestima, a za njihovo odnošenje služi jedno "pauk" vozilo.


 S obzirom na to da je i ono poprilično dotrajalo, u "Parking servisu" naredne godine, u saradnji sa lokalnom samoupravom, planiraju kupovinu novog, čija je vrednost oko 13 miliona dinara.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top