Za lokalni ekonomski razvoj 25 miliona dinara iz gradske kase

Požarevac

Ekonomija

Za lokalni ekonomski razvoj 25 miliona dinara iz gradske kase

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Raspisan javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava državne pomoći iz budžeta grada Požarevca za 2022. godinu u ukupnom iznosu 25.000.000 dinara.

U okviru realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja grada za period od 2021. do 2023. godine grad dodeljuje bespovratna sredstva za privlačenje investitora i podsticanje konkurentnosti, navodi se u javnom pozivu.

Privlačenja investitora podrazumeva otuđenje ili davanje u zakup građevinskog zemljišta u svojini grada po ceni manjoj od tržišne cene ili bez naknade i obezbeđivanje podsticajnih sredstava za nabavku postrojenja, mašina i opreme, neophodne za obavljanje delatnosti, proširenje kapaciteta ili započinjanje proizvodnje.

Podsticanje konkurentnosti obuhvata podršku razvoju kooperativa, klastera i drugih oblika udruživanja sa ciljem zajedničkog nastupa na trećim tržištima ili kod dominantnog kupca, kao i učestvovanje na sajmovima, zatim dobijanje međunarodnih sertifikata sa ciljem omogućavanja izlaska domaćih kompanija na inostrana tržišta, obezbeđivanje sredstava za proširenje ili izgradnju novih proizvodnih kapaciteta i olakšavanje pristupa finansijskom tržištu kroz subvencionisanje kamata na dinarske kredite.

Sredstva se mogu koristiti za finansiranje investicionih projekata i projekata kojima se podstiče konkurentnost u proizvodnom sektoru i sektoru usluga koje mogu biti predmet međunarodne trgovine.

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 15. decembra.

Detaljnije pročitajte OVDE.

To Top