Za najbolju ideju za ime novog brzog voza milion dinara

Braničevo

Zanimljivosti

Za najbolju ideju za ime novog brzog voza milion dinara

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović prisustvovao je predstavljanju konkursa pod nazivom "Pusti inspiraciju da te vozi" za ime i logo novog brzog voza u Srbiji, koji će biti otvoren do 21. februara.

Momirović je na konferenciji za medije u Železničkom muzeju u Beogradu uputio poziv svim talentovanim ljudima da učestvuju na konkursu jer će na taj način dobiti priliku da njihovo ime bude upisano u dugu tradiciju srpske železnice, napomenuvši da će pobednička ideja biti nagrađena sa milion dinara.

Ministar je podsetio na to da Železnica Srbije i Vojska Srbije imaju najdužu tradiciju u našoj zemlji, dodajući da je prva pruga počela da se gradi davne 1881. godine od Beograda do Niša i da je vrednost te investicije bila dva republička budžeta.

Železnički muzej u Beogradu, takođe, ima dugu tradiciju, i danas proslavlja 72. rođendan, istakao je Momirović i dodao da malo institucija može da se pohvali tako dugim trajanjem.

„Moramo da vratimo železnicu na mesto koje joj pripada, budući da je to najbezbedniji i ekološki najprihvatljiviji vid prevoza“, naglasio je ministar i dodao da će se, kada brza pruga bude puštena u saobraćaj, od Beograda do Novog Sada stizati za 30 minuta i to najboljim vozovima u svojoj klasi na svetu i najkvalitetnijom prugom u Istočnoj Evropi.

On je ukazao na to da je brza pruga od Beograda do Novog Sada deo buduće brze pruge koja će povezati Beograd i Budimpeštu, pri čemu je izrazio nadu da će do kraja godine početi i izgradnja brze pruge od Beograda do Niša.

Generalni direktor „Srbija voza“ Jugoslav Jović objasnio je da na konkursu mogu učestvovati svi punoletni građani, pravna i fizička lica, pri čemu će najbolja ideja biti proglašena 3. marta, navodi se na sajtu Vlade RS.

To Top