Za Opštu bolnicu Požarevac 2019. bila je godina opremanja

Požarevac

Društvo

Za Opštu bolnicu Požarevac 2019. bila je godina opremanja

Foto: Opšta bolnica Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Nabavka nove opreme i aparature za dijagnostiku i lečenje prioritet i u narednoj godini.

Opšta bolnica Požarevac nabavila je brojne aparate i opremu koja će značajno poboljšati kvalitet lečenja pacijenata u ovoj ustanovi.

“Godina koju ispraćamo za Opštu bolnicu Požarevac bila je praktično godina opremanja, tokom koje su u našu ustanovu stigli brojni aparati za unapređenje dijagnostike i lečenja pacijenata Braničevskog okruga. Po sprovedenim javnim nabavkama Ministarstva zdravlja, dobili smo vrednu opremu, među kojom izvajamo ultrazvučni aparat, laparaskopske stubove za kolorektalnu hirurgiju, aparat za anesteziju, video duodenoskop”, istakao je dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac.

 

dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac

Novi ultrazvučni aparat koji je dobila radiološka služba, sa lineranom i konveksnom sondom visokih rezolucija, vredan 6.600.000,00 dinara, je relativno nova generacija ultrazvučnih aparata koji omogućava preciznu dijagnostiku u pregledima trbuha,karlice, dojki, vrata, štitaste žlezde, mekih tkiva, kao i dopler
preglede krvnih sudova periferije i unutrašnjih organa. Postojeće sonde imaju visoku rezoluciju, sa odličnom kontrastnom slikom i mogućnost merenja brojnih potrebnih parametara u toku pregleda, objasnio je direktor ove zdravstvene ustanove.

“Ovo je odličan aparat koji je prilično unapredio, ubrzao i olakšao ovaj segment dijagnostike. Prava je stvar za lekare, a pre svega za pacijente”, naglasio je Nikolić.

 

Ultrazvuk

Nabavkom novog laparoskopskog stuba za kolorektalnu hirurgiju, čija je vrednost 15.733.955,40 dinara, bolnica je dobila aparat nove generacije sa velikom rezolucijom slike, što omogućava sigurnije izvođenje laparoskopskih operacija koje su do sada rađene na Odeljenju hirurgije.

“Zajedno sa nabavkom novog video duodenoskopa u iznosu od 2.268.000,00 dinara i popravkom gastroskopa koja je koštala 648.082,94 dinara , a takođe omogućena od strane ministarstva, dobili smo priliku da izvodimo i laparoskopske operacije tumora debelog creva, želuca, kao i komplikovanije laparoskopske zahvate”, objasnio je Nikolić.

Služba anestezije, za potrebe operativnog lečenja i perioperativnog intenzivnog lečenja, dobila je aparat za anesteziju PERSUS A500, proizvođača Drager, vrednog 5.040.000,00 dinara. Po Nikolićevim rečima, on predstavlja najsvremeniji anesteziološki aparat na evropskom tržištu i značajno će povećati kvalitet lečenja pacijenata, kao i broj operisanih pacijenata.

“Navedenim aparatima značajno su osavremenjene službe radiologije i anestezije, kao i hirurško odeljenje Opšte bolnice Požarevac, a trend nabavke nove opreme i aparature za dijagnostiku i lečenje, planiramo da nastavimo i u godini pred nama, kako bismo građanima omogućili što bolju zdravstvenu zaštitu na nivou okruga”, kazao je dr Danko Nikolić.

 

Anestezija

Rukovodstvo i zaposleni u OB Požarevac, svim pacijentima i građanima Braničevskog okruga žele mnogo zdravlja i blagostanja u Novoj 2020.godini.

To Top