Za organsku hranu, zdrav turizam i energetsku efikasnost

Požarevac

Događaji

Za organsku hranu, zdrav turizam i energetsku efikasnost

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Usvojen Izveštaj o radu Regionalne razvojne agencije „Braničevo-Podunavlje“ za 2016. godinu.

Protekle godine RRA je dobila i akreditaciju od Ministarstva privrede za naredne četiri godine.

Agencija je izvršavala poslove koji su vezani za jačanje kapaciteta lokalnih samouprava, pisanja projekata (međunarodnih i regionalnih), rad sa privrednicima, deljenje informacija, promocije, obuke, konsalting usluge i monitoring.

U 2017, prioritet je formiranje međuopštinskih radnih grupa u cilju bolje i zajedničke saradnje, izrade lokalnih i regionalnih strategija čiji zadatak treba da bude unapređenje ljudskih resursa lokalnih samouprava i edukacija radnika.


Sednicom predsedavao grdonačelnik Bane Spasović koji je i predsednik Skupštine Agencije

Zadatak je da se u narednom periodu stavi akcenat na proizvodnju organske hrane, zdrav turizam (zbog očuvane životne sredine), energetske efikasnosti i izgradnju zajedničke socijalne infrastrukture lokalnih samouprava.

Agencija Braničevo-Podunavlje će nastaviti da prati konkurse kod svih evropskih fondova koji se tiču projekata ruralnog razvoja, poljoprivrede i drugih oblasti.

Posebna pažnja usmerena razvoju turizma i izradi lokalnih strategija bez kojih se ne može konkurisati kod Ministarstva turizma za sredstva za investiranje u razvoj potencijala.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top