Za programe od javnog interesa 1.177.000 dinara iz opštinskog budžeta

Malo Crniće

Društvo

Za programe od javnog interesa 1.177.000 dinara iz opštinskog budžeta

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Komisija za sprovođenje javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa udruženja od javnog interesa za opštinu Malo Crniće je utvrdila listu vrednovanja i rangiranja programa sa predlogom za dodelu sredstava. Ukupno će biti raspodeljeno 1.177.000 dinara.

Po 200 hiljada dinara će dobiti lovačko udruženje „Stig-Boževac-Smoljinac“ i udruženje pčelara „Stig“ Malo Crniće za sufinansiranje programa zaštite životinja, odnosno za program promocije i podsticanja razvoja pčelarstva na teritoriji opštine Malo Crniće.

Iznos od 150 hiljada dinara odobren je lovačkom udruženju „Mlava“ Malo Crniće i Ekološkom udruženju „Zaova“ iz istog mesta.

SUBNOR iz Malog Crnića će za redovne programske aktivnosti dobiti 75 hiljada dinara, Udruženje potomaka ratnika oslobodilačkih ratova 1912-1920 će dobiti 65 hiljada dinara radi obeležavanja 105.godišnjice bitke na Vranjevcu, a 50 hiljada dinara Udruženje Romkinja „KHAM“ iz Malog Crnića za obeležavanje Dana Roma, kao i Pčelarsko udruženje „Matica“ iz Boževca za nabavku preparata za lečenje pčela.

Za Kinološko udruženje iz Boževca opredeljeno je 60 hiljada,dok će Kinološko udruženje „Gaj“ iz Smoljinca dobiti 40 hiljada dinara iz budžeta radi promocije zaštite životinja. Udruženju penzionera iz Malog Crnića sledi iznos od 35 hiljada dinara za redovne aktivnosti, Udruženju žena „Sestra Jelica“ iz Crljenca 32 hiljade, a Udruženju žena „Gergina“ iz Kobilja 30 hiljada dinara.

Najmanje novca dodeljeno je udruženjima odgajivača golubova iz Velikog Crnića i  Boževca, koja su dobila po 20 hiljada dinara.

Ukupno osam programa nije dobilo novčana sredstva iz razloga što zbog aktuelne epidemiološke situacije nije dozvoljeno održavanje određenih manifestacija za šta su sredstva tražena ili ukoliko udruženje koje je podnelo prijavu ne obavlja svoju redovnu aktivnost na teritoriji opštine Malo Crniće.

To Top