za-smrt-devojke-osudjen-na-sest-godina

Petrovac

Hronika

Za smrt devojke osuđen na šest godina

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Iznenađujuća nagodba Višeg javnog tužilaštva sa Miroslavom Kostićem (24) iz Petrovca na Mlavi. Nije odgovarao za ubistvo – pišu Večernje novosti

Iznenađujuća nagodba Višeg javnog tužilaštva sa Miroslavom Kostićem (24) iz Petrovca na Mlavi. Nije odgovarao za ubistvo – pišu Večernje novosti

 

Miroslav Kostić (24) iz Petrovca na Mlavi, koji je pre 13 meseci automatskom puškom smrtno ranio svoju devojku Violetu Mladenović (19), pravosnažno je osuđen na šest godina zatvora, ali ne za pokušaj ubistva, već za teško delo protiv opšte sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja – pišu Novosti.

 

Ova presuda doneta je na osnovu sporazuma između Višeg javnog tužilaštva i optuženog, tako da na nju neće biti uložene žalbe, zbog čega je ona postala pravosnažna.

 

Kostić je prvobitno bio osumnjičen za ubistvo u pokušaju, ali je kasnije ovo delo prekvalifikovano u blaže, pošto je prihvaćena njegova odbrana da je automatska puška slučajno opalila.

 

Ova tragedija dogodila se u noći između 27. i 28. oktobra prošle godine, u Miroslavljevoj porodičnoj kući u Petrovcu, u koju je mesec dana pre toga došla da živi i njegova devojka Violeta, rodom iz Kučeva.

 

Prema izjavama optuženog, njih dvoje su se otimali oko automatske puške, kada je ona slučajno opalila i pogodila Violetu.

 

Ona je najpre prevezena u petrovačku bolnicu, ali je ubrzo, zbog teškog stanja, hitno prebačena u beogradski Urgentni centar, gde je podlegla povredama dva meseca posle ranjavanja.

 

S obzirom na to da su se njih dvoje otimali oko oružja čudno je to što je metak ušao kroz grudni koš i izašao kroz desni kuk.

 

Miroslav je uhapšen odmah po dolasku policije, koja  je protiv njega podnela krivičnu prijavu za pokušaj ubistva. Međutim, kasnije je ovo delo prekvalifikovano u blaže - u teško delo protiv opšte sigurnosti.

 

Nakon istrage, Miroslav je optužen i za nedozvoljeno držanje oružja, jer je imao automatsku pušku, čije je posedovanje zabranjeno.

 

Za oba dela za koja je bio optužen, zakonom je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

 

Ceo postupak završio se nagodbom optuženog i Višeg tužilaštva, pa je on osuđen na šest godina robije. Ukoliko se bude primerno vladao, na slobodu može da izađe nakon izdržane dve trećine kazne, odnosno nakon četiri godine zatvora – pišu Večernje novosti.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top