Zabranjeno povećavanje cena za 36 proizvoda

Braničevo

Ekonomija

Zabranjeno povećavanje cena za 36 proizvoda

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpredsednik Vlade RS i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je država zbog situacije u vezi sa korona virusom donela odluku o ograničenju cena 36 proizvoda i zabrani izvoza pojedinih životnih namirnica i zaštitne opreme.

Ljajić je u izjavi za Televiziju Prva podsetio na to da građani mogu da prijave inspekciji ukoliko prodavci ne postupaju po novim uredbama, za čije su kršenje predviđene kazne.

Prema njegovim rečima, pre vanrednog stanja prodavci su legalno mogli da povećavaju cene, iako to nije bilo moralno, ali sada, u situaciji vanrednog stanja, to neće biti moguće.

On je napomenuo da je tržišna inspekcija objavila 25 brojeva telefona i imejl adresa u 25 gradova na kojima građani mogu da prijave sve nepravilnosti, kao i poseban broj koji se odnosi na cene zaštitne opreme, pre svega maski i rukavica.

Potpredsednik Vlade, odgovarajući na pitanje da li će se u situaciji vanrednog stanja menjati radno vreme prodavnica i supermarketa, objasnio da će o tome odlučivati lokalne samouprave, navodi se na sajtu Vlade Republike Srbije.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top