Žagubica ulaže u modernizaciju saobraćajne infrastrukture

Žagubica

Društvo

Žagubica ulaže u modernizaciju saobraćajne infrastrukture

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Rekonstrukcija državnog puta II A reda na deonici od naselja Sige do Krupajskog vrela uspešno je završena.

Nakon prošlogodišnje kompletne rekonstrukcije dela regionalnog puta Požarevac-Bor, na deonici Petrovac-Krepoljin-Žagubica, koja je u potpunosti poboljšala uslove putovanja, lokalna samouprava nastavila je sa ulaganjima u modernizaciju saobraćajne infrastrukture i u ostalim delovima opštine.

Završetkom rekonstrukcije dela Regionalnog puta Žagubica – Despotovac, od naselja Sige do Krupajskog vrela,  stvoreni su gotovo idealni uslovi za vožnju na ovoj deonici koju je obišao i predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović. Prema rečima predsednika, ovo je samo deo planova planiranih za ovogodišnju građevinsku sezonu.

„Svedoci smo da je bilo mnogo kišnih dana poslednjih meseci, tako da se ni radovi na otvorenom, kao što su asfaltiranje lokalnih i regionalnih puteva, kao i uređivanje atarskih i brdskih puteva, nisu mogli izvoditi. Sa prvim sunčanim danima krenula je i građevinska sezona u našoj opštini. Upravo se završava deo Regionalnog puta od naselja Sige do naselja Milanovac, iz pravca Krepoljina prema susednoj opštini Despotovac. Svima je poznato da je pre neku godinu urađeno pet kilometara do naselja Sige, sada se završava i prema naselju Milanovac, ostaje nam još jedan deo do naselja Krupaje, odnosno do susedne opštine Despotovac, gde se graničimo sa naseljem Lipovica. U toku ove građevinske sezone biće asfaltiran deo regionalnog puta iz pravca Žagubice, prema naselju Laznica, u dužini od pet kilometara, a u Žagubici će se raditi više ulica, među kojima će biti i Tirševa ulica, kao jedna od većih kapitalnih invensticija“, istakao je Pavlović.

 

Lokalna samouprava je, kao i uvek, dostupna za neposredan kontakt sa meštanima, te je predsednik Pavlović najavio i sastanke u mesnim zajednicama po svim naseljima i direktan kontakt sa stanovnicima, koji će biti u prilici da i na ovaj način u neposrednoj komunikaciji sa predsednikom lično iznesu svoje probleme i razmišljanja“, navodi se na opštinskom sajtu www.zagubica.org.rs.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top