Zajednička izložba dva umetnika

Kučevo

Kultura

Zajednička izložba dva umetnika

Foto: CZK Kučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Izložba slika Nade Denić i Milana Jakšića u Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu u Kučevu.

Nada Denić je završila likovnu akademiju u Beogradu 1979. godine,  a postdiplomske studije na odseku vajarstva u Beogradu 1981. godine. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1980. godine.

Odmah po završetku studija počela je sa izlagačkim aktivnostima i sa društvenim angažovanjem u kulturi. Jedna je od osnivača galerije Stara Kapetanija koja je i danas središte likovnog života u Zemunu i Beogradu.Takođe, osnivač je dve velike likovne manifestracije, „Bijenale crteža Srbije“ i Međunarodnog Bijenale grafičke umetnosti „Ex Libris“, koji danas još postoje.

Milan Jakšić je završio Pravni fakultet u Beogradu 1977. godine. Od 1976. do 1979. godine  studirao je na Likovnoj akademiji u Novom Sadu. Član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine od 1985. godine.

 „Pravi razlog čestih zajedničkih nastupa Nada Denić i Milan Jakšić nikako se ne može obrazlagati samo životnom bliskošću ovog umetničkog para. Njihovo stvaralaštvo i izložbene ekspozicije pokreće suštinski slično poimanje života i umetnosti. Dvoje umetnika svoje slikarske akcije zasnivaju na istinskim doživljajima prirode i stvarnosti koje nikako ne interpretiraju, već ih pretaču u zasebni svet slike iskazujući bit sveta u kome žive i stvaraju“, kaže Sava Stepanov, likovni kritičar, teoretičar umetnosti i kolekcionar.

Otvaranje izložbe je večeras u 19 sati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top