Zajednička vežba specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD

Veliko Gradište

Događaji

Zajednička vežba specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD

Foto: mod.gov.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas, zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem i ambasadorom SAD Entoni Godfrijem, završnom segmentu združene obuke jedinica za specijalne operacije Vojske Srbije i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država na poligonu ,,Peskovi”.

Ministar Stefanović istakao je da su teški meteo uslovi, koji su pratili današnju aktivnost, za pripadnike specijalnih jedinica uobičajeni.

,,Kiša i jak vetar, koji je ovde duvao, pokazuju koliko je težak život pripadnika specijalne jedinice, jedne vojske. Oni moraju da budu spremni da u svakom trenutku izađu na teren i pokažu da su i vreme i novac, koji su uloženi u njihovu opremu i obuku, dobro utrošeni, jer su u svakom trenutku spremni da budu uz svoj narod i da zaštite svoju zemlju”, rekao je Stefanović.

On se zahvalio pripadnicima Evropske komade specijalnih snaga Sjedinjenih Američkih Država, dodajući da ovo nije prva zajednička vežba dve vojske.

,,Imali smo u prethodnih godinu dana više zajedničkih vežbi i to je dobar pokazatelj naše spremnosti da učimo jedni od drugih i da sarađujemo kao partneri. Ovo je dobar put da i naši momci uče i vide kako to rade i drugi specijalci iz najvećih i najmoćnijih država sveta”, naglasio je ministar Stefanović.

To Top