Zaplena oružja širom Braničevskog okruga

Braničevo

Hronika

Zaplena oružja širom Braničevskog okruga

Foto: PU Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Pojačana akcija policije u cilju pronalaska nelegalnog držanja oružja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, u okviru akcije „Gnev“, uhapsili su R. S. (1947) iz okoline Žabara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zaplenjena municija

Policija je pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla automatsku pušku sa dva okvira i 48 metaka.
Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, tokom pojačane akcije u cilju pronalaska nelegalnog držanja oružja, tokom prethodnih dana zaplenili su dve lovačke puške, dva lovačka karabina, patrone za lovačku pušku, kao i municiju za karabin. 

Policija je kod šezdesettrogodišnjeg muškarca u Žabarima pronašla lovački karabin i municiju za karabin, dok je kod pedesetjednogodišnjeg muškarca u Golupcu nađena lovačka puška.

Kod četrdesetdvogodišnjeg muškarca u Kučevu pronađeni su lovački karabin i municija, dok je kod četrdesetsedmogodišnjeg muškarca u okolini Malog Crnića pronađena lovačka puška i patroni za lovačaku pušku. 

Po nalogu nadležnih tužilaštava, protiv osumnjičenih su podnete krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

To Top