Zasedaju požarevački odbornici, o čemu će raspravljati?

Požarevac

Događaji

Zasedaju požarevački odbornici, o čemu će raspravljati?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca, zakazao je sednicu lokalnog parlamenta za danas u 10 časova u Centru za kulturu.

Na samom početku zasedanja odbornici će raspravljati o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta u postupku neposredne pogodbe po tržišnim uslovima. Reč je o ukupno osam parcela koje se nalaze u novoj industrijskoj zoni.

>>POZNATI INVESTITORI U NOVOJ INDUSTRIJSKOJ ZONI<<

Pred odbornicima je i odluka o otuđenju objekta pristana sa pripadajućom opremom iz javne svojine grada Požarevca u korist javne svojine Republike Srbije bez naknade u postupku neposredne pogodbe. Pristan za pristajanje putničkih brodova nalazi se iza restorana „Dragulj“ u Kostolcu. Kako se navodi u obrazloženju, lokaciju lučkog područja u Kostolcu utvrdila je ranije Vlada Srbije.

>>UTVRĐENO LUČKO PODRUČJE MEĐUNARODNOG PRISTANA U KOSTOLCU<<

Na dnevnom redu je i odluka o davanju na korišćenje dela poslovnog prostora u ulici Moše Pijade broj 1 Ministarstvu unutrašnjih poslova republike Srbije, Policijskoj upravi Požarevac. Planirano je da se na ovoj lokaciji formira Informativno-preventivni centar u cilju saradnje grada kao jedinicie lokalne samouprave sa policijom gde će se omogućiti uslovi za jačanje preventivnog delovanja državnih organa i lokalnih subjekata na unapređenju bezbednosti u zajednici.

Odbornici će raspravljati i o predlogu odluke o utvrđivanju urbanističke zone i sufinansiranju obaveznog investicionog održavanja i unapređenja svojstva zgrade i zone obaveznog održavanja spoljnog izgleda zgrade u 2021. godini.

>>USKORO KONKURS ZA OBNOVU FASADA U TABAČKOJ, OBAVEZNA ZAMENA STOLARIJE I IZOLACIJA?<<

Na dnevnom redu su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na izveštaje o radu i poslovanju sa finansijskim pokazateljima ustanova i fondacije čiji je osnivač grad Požarevac za 2020. godinu, kao i predlog rešenja o usvajanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, čiji je osnivač grad Požarevac za prvi kvartal 2021. godine.

Veliki broj tačaka odnosi se na razrešenja i imenovanja. Odbornici će doneti odluku o imenovanju direktora JP „Ljubičevo“, direktora Istorijskog arhiva Požarevac i v.d. direktora JU „Sportski centar“ Požarevac.

>>TROJICA KANDIDATA NA KONKURSU ZA DIREKTORA JP „LJUBIČEVO“<<

>>TRNAVAC PODNELA OSTAVKU, KO DOLAZI NA ČELO „SPORTSKOG CENTRA“<<

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca,  predložio je da dnevni red bude dopunjen još jednom tačkom – izbor dva člana Gradskog veća, kao i da se razmatra kao prva tačka.

To Top