Zasedao Savet za bezbednost opštine Žagubica

Žagubica

Događaji

Zasedao Savet za bezbednost opštine Žagubica

Foto: Opština Žagubica

How Good Of A Friend Are You Really?

Na prvom zasedanju Saveta za bezbednost razmatrane su tri tačke.

Sednicom je predsedavala Olivera Pauljeskić, predsednik Saveta za bezbednost opštine Žagubica i predsednik Skupštine opštine Žagubica. Na dnevnom redu bio je predlog Poslovnika o radu Saveta za bezbednost, potom razmatranje bezbednosne situacije sa akcentom na bezbednosne izazove na području opštine Žagubica, sa predlogom konkretnih mera i aktivnosti za poboljšanje stanja sigurnosti građana i na samom kraju tekuća pitanja.

Na sednici je doneta odluka da se sačini i objavi analiza stanja bezbednosti u lokalnoj zajednici i u tom cilju prikupljaju informacije od nadležnih organa, institucija i organizacija, vrši ispitivanje javnog mnjenja radi identifikovanja ključnih problema građana u lokalnoj zajednici.

Takođe, dogovoreno je da se utvrde prioriteti po pitanju bezbednosti u oblastima: bezbednosti ljudi i imovine, nasilničkog kriminala – vršnjačkog nasilja, nasilja u porodici, bolesti zavisnosti, javnog reda i mira, komunalnog reda, sprečavanja diskriminacije, zaštite životne sredine, bezbednosti saobraćaja, sprečavanja i suzbijanja drugih asocijalnih i devijantnih ponašanja u svim oblastima života i rada.

Dogovoreno je da se izvrši analiza kolektivne bezbednosti stanovništva, kao i osećaja sigurnosti i tekućih problema vezanih za kvalitet života. Plan je da se formiraju radne grupe za pojedina pitanja i oblasti u zajednici na lokalu, kao i za realizaciju strategije i akcionog plana.

Pružajući savete vezane za pitanja bezbednosti u lokalnoj zajednici i podržavajući partnerske odnose i blisku saradnju nadležnih organa, organizacija i građana, zaključeno je da će se dobra bezbednosna situacija stvoriti jedino zajedničkim delovanjem svih članova.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top