Zasedao Štab za vanredne situacije u Požarevcu

Požarevac

Saopštenja

Zasedao Štab za vanredne situacije u Požarevcu

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U našu redakciju stiglo je saopštenje Štaba za vanredne situacije grada Požarevca,koji je na vanrednoj sednici doneo određene preporuke. Saopštenje prenosimo u celosti.  

U cilju blagovremenih priprema i preduzimanja preventivnih i operativnih mera kojim se sprečavaju ili ublažavaju posledica obilnih padavina:
-    Preporučuje se da JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac izvrši čišćenje svih kritičnih slivnih mesta u gradu i Kostolcu, u slivu Varoškog brda i najnižih delova grada. 
-    Preporučuje se JKP „Komunalne službe“ da budu u pripravnosti, JP Toplifikacija takođe da obrati pažnju na svoje objekte i JP „Parking servis“ da obrati pažnju na puteve, u domenu svoje nadležnosti. Da u narednom periodu u slučaju potrebe stave u pripravnost nadležne službe svojih preduzeća koje su osposobljene za reagovanje u ovakvim situacijama, jer postoji mogućnost njihovog angažovanja.
-    Podsećaju se pravna lica, vlasnici radnji, zakupci da kontinuirano održavaju higijenu ispred svojih lokala bez obzira što nije radni dan. Pozivaju se upravnici stambenih zajednica da u dogovoru sa stanarima preduzmu zakonske mere za održavanje objekata.
-     Upućuje se apel investitorima da dodatno obezbede svoja gradilišta.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top