Zaštitnik građana pokrenuo postupak zbog zlostavljanja devojčice u školi

Malo Crniće

Društvo

Zaštitnik građana pokrenuo postupak zbog zlostavljanja devojčice u školi

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih navoda, pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada OŠ „Đura Jakšić“ u Toponici, kod Malog Crnića, zbog direktnog ugrožavanja zdravlja i bezbednosti jedanaestogodišnje devojčice koja već više meseci trpi nasilje vršnjaka, takođe učenika te škole.

Zaštitnik građana je istovremeno pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Malo Crniće, Ministarstva prosvete, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova tražeći da se u roku od 15 dana instutuciji Zaštitnika građana dostave izveštaji o aktivnostima preduzetim u ovom slučaju.

„Svedoci smo da su slučajevi poput ovog učestali, ali je broj sigurno veći nego što to pokazuje statistika i vesti koje pratimo sada već na dnevnom nivou. Sve ide u prilog tome da je situacija alarmantna i da stvari ne smemo više prepuštati slučaju. Zbog toga ću zatražiti od resornih ministarstava da izvrše dopune i izmene postojeće regulative i usklade ih sa realnim stanjem stvari, kako bi se nasilje među decom predupredilo“, rekao je zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top