Zašto je Skupština smenila članove Školskog odbora Medicinske škole

Požarevac

Društvo

Zašto je Skupština smenila članove Školskog odbora Medicinske škole

Foto: Arhiva, printscreen

How Good Of A Friend Are You Really?

Tri člana Školskog odbora ove škole, koji su izabrani na predlog lokalne samouprave, smenjena su pre isteka mandata.O razlozima pune tri nedelje niko nije rekao ni reč,a danas smo odgovor potražili od gradonačelnika Požarevca.

Na sednici Skupštine grada Požarevca, održanoj 8.jula, razrešena su tri člana Školskog odbora Medicinske škole u Požarevcu: Dejan Jovanović, Igor Đorđević i Dragana Todorović, a umesto njih imenovani su Tatjana Brajović, Silvana Božić i Milan Miletić, svi iz Požarevca.

Obrazloženje je izostalo za skupštinskom govornicom, a nije ga bilo ni u skupštinskom materijalu. Zanimljivo je i da na skupštini nije bilo rasprave po ovoj tački dnevnog reda.

Podsetimo, konkurs za direktora Medicinske škole raspisan je 9. aprila i još nije okončan.

Kako portal E-Braničevo saznaje, na potezu je Ministarstvo prosvete koje donosi konačnu odluku. Dragan Novičić, dugogodišnji direktor „Medicinske“, koji nije učestvovao na konkursu, na toj poziciji je do 15.avgusta.

Na konkurs su stigle dve prijave, a većinom glasova najpre nastavničkog veća,a potom i Školskog odbora, za novog direktora predložena je profesorka iz kolektiva.Manji broj glasova dobila je kandidatkinja koja nije kadar ove škole. Sve to poslato je ministarstvu koje donosi rešenje o izboru direktora, potvrđeno je E-Braničevu.

Oko izbora novog direktora prava bura se digla polovinom juna, nakon glasanja Školskog odbora. Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je od devet članova, njih šest glasalo za koleginicu iz škole,a tri glasa dobila je njena protivkandidatkinja, za koju se spekulisalo da je kadar SNS-a, te da je na članove Školskog odbora vršen pritisak da glasaju za nju. Među objavama našla se i informacija da je glasanje bilo „tesno“, rezltatom 4 prema 3 glasa u korist aktuelne profesorke Medicinske škole.

 Do danas nije bilo moguće saznati zvanične rezultate glasanja.

Na pitanje zašto su smenjena tri člana Školskog odbora Medicinske škole, Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, kaže da lokalna samouprava postavlja i smenjuje članove prema tome da li su zadovoljni ili ne njihovim radom , te da je to stvar procene lokalne samouprave.

“Važna uloga svih članova koji predstavljaju lokalnu samoupravu je da uvek moraju da kontaktiraju svoju bazu, u ovom slučaju lokalnu samoupravu, i da imaju stalnu komunikaciju, što sa ovim i sa još nekim školskim odborima koje smo promenili nije bio slučaj”, kazao je Spasović.


Bane Spasović

Školski odbor je organ upravljanja u školi. Sastoji se od devet članova, po tri predstavnika  lokalne samouprave,zaposlenih u školi i roditelja. Njihov mandat traje četiri godine.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top