Požarevac

Društvo

Zašto nije počela rekonstrukcija prostorne celine „Čikoš“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ugovor sa izvođačima radova potpisan je još u martu, prošlo je proleće i pola leta a radovi još uvek nisu počeli.


Grad Požarevac raspisao je javnu nabavku za rekonstrukciju prostorne celine “Čikoš” početkom godine, a u martu je potpisan ugovor sa izvođačima radova. Samo uređenje platoa ugovoreno je za nešto više od 32 miliona dinara sa porezima i povereno je preduzećima “Jović gradnja” Požarevac, “Biodekor” Novi Beograd i “International Stonecrete Company” sa Zvezdare.


Međutim, od tada je prošlo četiri meseca a radovi još uvek nisu počeli, te se nameće pitanje zašto? Kako portal E-Braničevo saznaje, radovima na uređenja prostorne celine „Čikoš“ prethode infrastrukturni radovi, a izvođač radova još uvek nije izabran.
Naime, grad Požarevac raspisao je tek 22. jula javnu nabavku za rekonstrukciju vodovodne mreže i fekalne kanalizacije pored kafane „Čikoš“ po partijama. Procenjena vrednost javne nabavke je 7.615.445 dinara bez PDV-a. 
Prva partija podrazumeva rekonstrukciju vodovodne mreže pored kafane „Čikoš“. Procenjena vrednost prve partije je 2.610.145 dinara bez PDV-a. Druga partija se odnosi na rekonstrukciju fekalne kanalizacije na istom mestu, a procenjena vrednost javne nabavke je 5.005.300 dinara bez PDV-a.
Krajnji rok za podnošenje ponuda je 21.avgust tekuće godine do 10 časova, a otvaranje ponuda će se obaviti istog dana u prostorijama Gradske uprave Požarevca.
Radovi će se izvoditi u oktobru, novembru i decembru, a rok za završetak radova je 20. decembar, navedeno je u konkursnoj dokumentaciji. To znači da rekonstrukcija “Čikoša” može započeti u najboljem slučaju na samom kraju godine, ukoliko prethodni radovi budu završeni u roku i ako zima bude blaga, bez padavina i temperatura ispod nule.
Podsećamo da je projektom rekonstrukcije “Čikoša” predviđeno uvođenje nove pešačke komunikacije po sredini, postavljanje klupa, mobilijar za decu, šahovski kompleti, betonske kugle, fontana i letnje bašte za ugostiteljske objekte, o čemu je portal E-Braničevo pisao ranije.

GRAD RASPISAO JAVNU NABAVKU ZA REKONSTRUKCIJU PROSTORNE CELINE “ČIKOŠ”
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top