Zašto su obustavljeni radovi i šta će biti sa korovom u međuvremenu

Požarevac

Društvo

Zašto su obustavljeni radovi i šta će biti sa korovom u međuvremenu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon interesovanja i pisanja portala E-Braničevo o korovu u stambenom bloku Knez Milošev venac, juče popodne počela je akcija košenja. Stigao je i odgovor od nadležne službe na pitanje zašto su radovi obustavljeni.

U stambenom bloku Knez Milošev venac početkom marta počela je realizacija projekta rekonstrukcija zelene površine koji između ostalog podrazumeva sadnju deset visokih lišćara starosti od 10 do 12 godina, nabavku 10 visokih četinara starosti od 10 do 15 godina, negu postojećeg drveća, sađenje trave, izgradnju zabavnog parka za decu, a za odrasle paviljon za odmor i fitnes teren.

U teoriji projekat zaista dobro zvuči i stanari ovog stambenog bloga su se radovali njegovoj realizaciji. Međutim, u praksi se desilo sledeće: izvođač radova je raščistio teren, porušio asfaltirane staze, demontirao klupe, kante za otpatke i dečije igralište, a potom su početkom juna radovi obustavljeni i od tada je kompletan prostor zapušten do te mere da je korov dostigao visinu i do metar i po na pojedinim mestima.

>>UMESTO ZELENILA - KOROV<<

Nakon insistiranja novinara portala E-Braničevo kod nadležnih gradskih službi da odgovore na pitanja zašto su radovi obustavljeni, zašto se korov ne kosi i kada će biti pokošen, rečeno nam je juče u Odeljenju za komunalne delatnosti grada Požarevca samo kratko da će istog dana biti pokošeno. Akcija košenja pokrenuta je juče posle 15 časova nakon interesovanja i pisanja portala E-Braničevo o ruglu u centru grada, a danas se očekuje nastavak košenja.

Delimično pokošen korov, danas se očekuje nastavak

Takođe, stigao je i pismeni odgovor od Službe za investicije grada Požarevca o razlozima obustavljanja radova koji nam je dostavio Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave Požarevac.

“U toku realizacije rekonstrukcije zelenih površina u stambenom bloku u ulici Knez Milošev venac u Požarevcu utvrđeno je da je napravljen propust projektanta, tako što je u predmeru i predračunu radova izostavio sledeće: iskop za pešačke staze, parking, putne prilaze, igrališta i paviljon – odmorišta, zatim valjanje posteljice i ugradnju tampona za sve navedene pozicije, ugradnju ivičnjaka za pešačke staze, parking, putne prilaze i igrališta i podizanje šahti na trotoarima i zelenim površinama”, navodi se u obrazloženju.

Pitali smo i kada se može očekivati nastavak radova i dobili sledeći odgovor:

“Radovi se ne mogu nastaviti bez navedenih predradnji, tako da je stručni nadzor Vesna Veljković, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture, obustavila radove do rešavanja pregovaračkog postupka i izdvajanja dodatnih sredstava za navedene radove. Postupak je u toku kod Uprave za javne nabavke”, kažu iz Službe za investicije grada Požarevca.

Takođe, radovi ne mogu da se nastave zato što nije izabran nadzor za elektro radove. Naime, javna nabavka za nadzor je stopirana u vreme vanrednog stanja zbog epidemije, a nakon toga je sprovedena ali još uvek nije izabran ponuđač sa kojim bi se zaključio ugovor za nadzor te se radovi do okončanja postupka neće izvoditi.

Deo koji još uvek nije pokošen

Simonović kaže da ne može u ovom trenutku da se zna kada će tačno radovi biti nastavljeni ali je napomenuo da će se redovno vršiti održavanje, odnosno košenje zelenih površina u stambenom bloku Knez Milošev venac.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top