Završena „homoljska Guča“

Kučevo

Kultura

Završena „homoljska Guča“

Foto: BMK

How Good Of A Friend Are You Really?

Orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana i Ljubomir Radulović iz orkestra „Hajduk Veljko“ iz Negotina najbolji na 14. Festivalu „Truba Miroslava Mileta Matušića“.

Sve učesnike ocenjivao je žiri u sastavu: dr Danka Lajić Mihajlović, etnomuzikolog, Miša Bogdanović, profesor trube, i Velizar Matušić, muzičar i predstavnik porodice Matušić.

Žiri fesivala

Prvi put ove godine trubači nisu nastupali solo već uz pratnju orkestra. Svi orkestri  izveli su program koji su činile jedna kompozicija, kolo ili pesma iz opusa Miroslava Matušića, druga numera je bila iz muzičke riznice istočne Srbija i  nakon toga  orkestri su izvodili program po slobodnom izboru u okvirima tradicionalne muzike.  

Dobra posećenost

Na 14. Festivalu „Truba Miroslava Mileta Matušića“ u takmičarskom delu programa nastupili su orkestri : „Dar Mar“ iz Knjaževca, Marka Trnavca iz Mršelja, Beogradski trubački, orkestar Vladimira Ivanovića iz Zagužanja, Trubački orkestar „Hajduk Veljko“ iz Negotina, „Timočki veseljaci“ iz Knjaževca, orkestar „Mija Bondžulića“ iz Lunovog Sela - Užice i Trubački orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.

Pre nastupa učesnici su prodefilovali glavnom ulicom  grada, a potom su svi muzičari zajedno odsvirali himnu festivala „Pšeničica sitno seme“, kompoziciju koju je Mile proslavio.

Defile učesnika ulicama Kučeva

U revijalnom delu programa nastupili su violinistkinja Katarina Đurić i „Cirkusfera“, koja izvodi  vatreni performans.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top