A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Završeni „Izvorni dani Neresnice“, proglašeni najbolji u brojnim kategorijama (FOTO) - izvorni dani - neresnica
Završeni „Izvorni dani Neresnice“, proglašeni najbolji u brojnim kategorijama (FOTO)

Kučevo

Događaji

Završeni „Izvorni dani Neresnice“, proglašeni najbolji u brojnim kategorijama (FOTO)

Foto: ekučevo.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Neresnica je, po četvrti put postala kulturna prestonica Srbije zahvaljujući  ovoj manifestaciji. Najbolje kulturno-umetničko društvo i najlepša čobanica iz Kobišnice.

Manifestaciju je otvorio Vladimir Stojanović,  predsednik opštine Kučevo, a u ime  organizatora prisutne je pozdravio i  Ljubiša Ljubomirović, predsedenik MZ Neresnica. Među gostima su bili i Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine Srbije i Novica Janošević,  predsednik Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine sa saradnicima.

Predsednik opštine otvara manifestaciju

Za najlepšu čobanicu proglašena je Nina Mitucić iz Kobišnice, prva pratilja je Milica Plesić iz Zlota, a druga  Marina Marić iz Osanice. 
U kategoriji narodne izvorne igre najbolji je bio KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice, drugo  mesto osvojio je KUD „Štule“  iz Voluje, a treće Gradski folklorni anasambl  „Zo-ra“ iz Zaječara.

Nastupi folklornih ansambala

Za najautentičniju nošnju nagrađen je KUD “Banjica“  iz Krivelja, a specijalne nagrade dobili su  KUD „Sveta Trojica“ iz Bobova - za najuigraniju grupu dobio i KUD „Rusaljka“  iz Duboke - za očuvanja običaja rusalje . 
U kategoriji vokalnih solista prvo mesto osvojila je Katica Todorović, drugo dr Saša Dražilović, a treće Jela Marijanović. 
U kategoriji instrumentalista pobedila je Marija Radovanović iz Luke, drugo mesto pripalo je Maji Kostadinović iz Šarbanovca, a treće Marini Marić.
Posebnu draž manifestaciji dali su nastupi pevačica u revijalnom delu -  Danijele Bumbešević, izvrsne mlade pevačice narodne muzike, a potom i onih starijih i iskusnijih, Gordane Stojićević i Izvorinke Milošević. 

Izvorinka Milošević (levo) i Gordana Stojićević (desno).

U takmičarskom delu programa nastupila su sledeća kulturno-umetnička društva:  „Neresnica“,  „Sveta Trojica“ (Bobovo), „Voluja“, “Banjica“ (Krivelj), Gradski folklorni ansambl  „Zo-ra“ (Zaječar), KUD „Petar Radovanović“ (Zlot), „Vlaško kolo“ (Osanica), „Voja Čurić“ (Kobišnica),  „Branko Radićević“ (Boževac), „Izvor“ (Laznica),  „Luka“ (Luka), „Petar Jenić“ (Oštrelj), „Branisla Nušić“ (Šarbanovac), „Starčevo“ (Starčevo), „Vlaole“ (Vlaole), „Rusaljke“ (Duboka), „Štule“ (Voluja) i folklorni ansambl Centra za kulturu Kučevo.
 

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top