zavrsetak-pozarevacke-bolnice-nije-nacionalni-interes

Požarevac

Događaji

Završetak požarevačke bolnice nije nacionalni interes

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Projekat završetka požarevačke bolnice je dobar, ali para za realizaciju nema.

Projekat završetka požarevačke bolnice je dobar, ali para za realizaciju nema.

 

Požarevačka bolnica dobila je nacionalna i međunarodna priznanja za realizaciju prve faze izgradnje kroz program „Zdravlje bez granica”.

 

Projekat je realizovan u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Srbije i Rumunije.

 

Opšta Bolnica je i ove godine aplicirala, kako bi se nastavili radovi. Cilj je da Požarevac postane regionalni centar za onkološku hirurgiju.

 

Za završetak Bolnice neophodno je oko 4 miliona evra.

 

Projekat je prošao kao treći i kao takav stavljen je ipak u drugi plan, jer su iskrsli projekti koji su, načelno uzevši, bitniji, i koji su dobili nacionalni interes.

 

„Mi smo regionalna bolnica, tako da smo u ovom trenutku „pomereni na dole“. Na prvom mestu je projekat „Voda Vojvodine“, na drugom „Izgradnja projektne dokumentacije za auto-put Temišvar – Pančevo“ i na trećem mestu je naš projekat.

 

U stalnim kontaktima smo i pokušavamo da realizujemo naš projekat, zasad imamo samo neka obećanja ako se uštedi novac, pa da nam se preraspodeli kako bi i mi krenuli sa radom“, rekao je direktor Bolnice Danko Nikolić.

 

Ove godine dosta je uloženo u zgradu stare bolnice, kako bi se stvorili što bolji uslovi, dok se ne nađe novac za završetak nove zgrade. Najpre je rekonstriusano porodilište, potom ambulante, a ultrazvuk je prebačen bliže urgentnom odeljenju

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top