Zdravstvenim ustanovama u Požarevcu donirana medicinska i zaštitna oprema (FOTO)

Požarevac

Događaji

Zdravstvenim ustanovama u Požarevcu donirana medicinska i zaštitna oprema (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici Štaba za vanredne situacije grada Požarevca uručili su medicinsku i zaštitnu opremu zdravstvenim radnicima Opšte bolnice, Zavoda za javno zdravlje i Doma zdravlja Požarevac.

Oprema je kupljena sredstvima koja su prikupljena donacijama privrednih subjekata koji gravitiraju na teritoriji grada Požarevca. Ovo je nastavak akcije koju su započeli funkcioneri grada od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji. Za kupovinu medicinske i zaštitne opreme sredstva su donirali kompanija Bambi, Market – parket, Minel -enim, Homoljski raj i Sport premijer.

Bolnici doniran 3D štampač

Bane Spasović, komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Požarevca, ovom prilikom je istakao da su predstavnici Štaba za vanredne situacije u konstantnom kontaktu sa privrednicima iz požarevačkog kraja i da zajedničkim naporima dolaze do načina da se medicinska oprema pravovremeno nabavi i uruči zdravstvenim radnicima.

“Iskrenu zahvalnost dugujem svim privrednim subjektima što su u ovim teškim trenucima uzeli učešće u ovoj akciji. Svesni smo da i oni imaju problema u svom poslovanju time ova pomoć dodatno dobija na značaju”, istakao je Spasović i iskoristio priliku da se zahvali medicinskom osoblju koje je, prema njegovim rečima, prva linija odbrane, što u otežanim uslovima pružaju maksimum kako bi se ovo stanje prevazišlo.

 

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca i komandant Štaba za vanredne situacije

Takođe, Spasović je pohvalio rad policije, vojske, državnih institucija i svih javnih, a posebno komunalnih preduzeća, koji svakodnevno vrše dezinfekciju javnih površina.

Bolnici je, pored medicinske opreme, doniran i 3 D štampač i time je omogućeno ovoj ustanovi da, osim za svoje potrebe, prave zaštitne vizire za Dom zdravlja i za ZZJZ.

Danko Nikolić, v.d. direktora Opšte bolnice Požarevac, ovu priliku je iskoristio da se zahvali svim privrednim subjektima na donaciji i Štabu za vanredne situacije na koordinaciji. Posebno je apostrofirao značaj današnje donacije.

Danko Nikolić, v.d. direktora Opšte bolnice Požarevac

“Naš IT sektor ovu pomoć iskoristiće na najbolji način. Zahvalan sam gradskim čelnicima i svim privrednicima što u ovim teškim vremenima izdvajaju sredstva i volju kako bi svi zajedno pobedili ovu pošast”, kazao je  Nikolić i naglasio da u ovom trenutku u bolnici nema nijednog pacijenta obolelog od virusa Kovid 19.

Šta je sve donirano zdravstvenim ustanovama

Opštoj bolnici uručena su dva 3 D štampača i 30 kilograma materijala za pravljenje zaštitnih vizira, 15.000 lateks rukavica, 3.000 zaštitnih maski, 100 kombinezona sa kapuljačom, 70 komada zaštitnih naočara, 2.500 hirurških kaljača, 250 flis mantila,70 vodo-odbojnih mantila sa kapuljačom, 2.000 hirurških kapa, 200 pakovanja (PVC) rukavica, 30 digitalnih toplomera, 96 litra etanola, 5 litra asepsola i 500 litra alkohola.

Požarevačkom Domu zdravlja donirano je 1.000 zaštitnih maski, 2.000 flis mantila, 6.500 hirurških kaljača, 30.000 rukavica, 5.000 komada flis kapa, 450 komada zaštitnih naočara i 400 komada antibakterijskog gela.

Zavod za javno zdravlje Požarevac dobio je 500 zaštitnih maski, 600 flis mantila, 2.000 hirurških kaljača, 1.000 pari rukavica, 1.000 flis kapa, 80 komada zaštitnih naočara i 100 komada antibakterijskog gela.

To Top