ŽIVKI U ČAST: Dvanaesta smotra dramskih amatera

Požarevac

Kultura

ŽIVKI U ČAST: Dvanaesta smotra dramskih amatera

Foto: plakat, E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić" od 29.novembra do 3. decembra u Centru za kulturu Požarevac.

Nakon ceremonije otvaranja festivala, publici će se 29.novembra predstaviti OAP „Branislav Nušić" iz Malog Crnića predstavom „Sabirni centar“, Dušana Kovačevića, a u režiji Slobodana Ćustića.

Predstavljen program festivala

Naredne večeri na programu je predstava „Zmaj od Srbije“, Miladina Ševarlića, u izvođenju Amaterskog pozorišta KUD „Obilić" iz Krnjeva.  Režiju potpisuje Predrag Živanović.

U nedelju će se predstaviti  Dom kulture „Vlada Marjanović" iz Starog Sela sa Sterijinom „Pokondirenom tikvom“, u režiji  Dejana Cicmilovića.

Četvrte festivalske večeri na programu je predstava „Protuve piju čaj“ Dragoslava Mihailovića, u produkciji Teatra „Resava", CZK Despotovac. Režiju potpisuje Milan Veljković.

Selektori festivala su Aleksandar Lukić i Bojan Nikolić. Na kraju festivala biće proglašeni  najbolji glumac i glumica, kao i najbolja predstava koja će biti ponovo izvedena  čast  pobednika festivala „Milivojev štap u šešir“.

Na zatvaranju festivala, u čast nagrađenih, Gradsko pozorište iz Jagodine Long-Singer-Borgeson izvešće „Sab(h)rana dela Viljema Šekspira“, u režiji Branislava Nedića. Sve predstave počinju u 20 sati.

Cena pojedinačne ulaznice je 200 dinara, a cena kompleta za sve predstave je 500 dinara.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top