Zona B – nova parking zona u Požarevcu

Požarevac

Društvo

Zona B – nova parking zona u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Krenulo se sa realizacijom projekta blokovskog parkiranja. Do kraja godine trebalo bi da se urede dve ili tri lokacije.

Odlukom Skupštine grada iz jula tekuće godine JKP “Parking servis” dobilo je saglasnost na sprovođenju projekta blokovskog parkiranja, odnosno uvođenje nove, takozvane zone B. To se odnosi na parking prostore kod zgrada u centru grada gde su se stanari žalili da često ne mogu da nađu slobodno parking mesto.

“U zoni B stanari će imati povlašćenu  cenu parkiranja  od 380 na mesečnom nivou, a podsećam da je sada cena 740 dinara. Pitanje je kako ćemo mi te blokove isprazniti za stanare? Na taj način što će to biti najskuplja zona u gradu. Naime, sat vremena parkiranja će se u toj zoni naplaćivati 60 dinara i ograničenje će biti dva sata.Broj za novu zonu B biće 8120, a boja ljubičasta”, istakla je Marija Papović, direktorka JKP “Parking servis” Požarevac.

 

Marija Papović, direktorka JKP Parking servis Požarevac

Papović je rekla da će posle više od 30 godina, od kada su ti blokovi sazidani, parking prostori između zgrada biti uređeni. Ona je objasnila da projekat podrazumeva uređenje parking prostora, trotoara i zelenih površina, a da ne oduhvata sportske terene i igrališta.

Gde će biti uvedene zone B još uvek ne može da se kaže sa sigurnošću. Direktorka je napomenula da postoji veliko interesovanje za uvođenje zone B na parking prostoru u ulici Davorijanke Paunović kod „Elekromorave“, zatim u ulici Moše Pijade, zgrada Lamela 1 i u ulici Čede Vasovića.

Parkiralište u Moše Pijade

„U septembru je objavljen poziv upravnicima zgrada, odziv je bio odličan. Tokom sledeće nedelje trebalo bi da se sastanemo sa svim zainteresovanim licima i da se odrede prioritetne lokacije u kojima će se najpre do kraja godine uvesti zona B. Nakon toga se Gradskom veću podnosi predlog za izmenu rešenja o utvrđenim javnim parkiralištima i radi se saobraćajni projekat za te lokacije. Nadam se da ćemo do kraja godine da uredimo dve ili tri lokacije“, kazala je Papović.

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top