Zoran Marić dobitnik povelje za životno delo

Požarevac

Događaji

Zoran Marić dobitnik povelje za životno delo

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom obeležavanja Dana prosvetnih radnika, danas je u požarevačkom Centru za kulturu održana svečana akdemija na kojoj su najzaslužnijim radnicima u obrazovanju dodeljene nagrade.

Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca, kazao je da bi svi trebalo da slave i poštuju dan posvećen učitelju, nastavniku i profesoru i naglasio da je trend povećanog ulaganja u prosvetu započet tokom poslednje decenije u čitavoj Srbije, pa samim tim i u Požarevcu.

„Obnovljene škole, školska dvorišta, učionice i nastavna sredstva nisu sama po sebi dovoljna da ponovo uspostavimo ugled koji su prosvetni radnici uživali u društvu sve do poslednje decenije prošlog veka. Njegovom urušavanju nisu doprineli prosvetri. Vaše kolege koje su radile tokom tog perioda i vi učinili ste svojim radom nadljudske napore da u svojim učionicama otvorite oaze znanja, izolovane od ratova, nemaština i zlog vremena. Danas, kada se sve to menja i kada Srbija ponovo ide putem rada i napretka vreme je da se odužimo učitelju, nastavniku i profesoru koji časno radeći svoj posao nije adekvatno nagrađen, kako novcem tako i statusom u društvu“, istakao je Mijatović.

Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca

Novčane nagrade za izuzetne rezultate postignute u vaspitno-obrazovnom radu u iznosu od 30.000 dinara dodeljene su: Aleksandru Radovanoviću, nastavniku engleskog jezika, Dragani Kostić Milutinović, nastavnici solfeđa i teorije muzike, Mariji Kostić i Valentini Milanov, profesorkama matematike, Robertu Stoiloviću, profesoru filozofije i građanskog vaspitanja, Sandri Kuzmanović, nastavnici fizičkog vaspitanja, Maji Milošević, Danijeli Krstić, Zdravku Nedeljkoviću i Danijeli Miletić, nastavnicima razredne nastave,  Gordani Mitić, nastavnici defektologu, Saši Cvetkoviću, nastavniku informatike, Zoranu Stojanoviću, nastavniku praktične nastave sa područja rada mašinstva i obrade metala,Miloradu Dendiću, nastavniku elektro grupe predmeta, Bebi Đorđević, vaspitačici u domu učenika i Ljiljani Jovanović, medicinskoj sestri-vaspitaču.

Uručene nagrade najzaslužnijim prosvetnim radnicima

Povelja za životno delo za izuzetne razultate u vaspitno-obrazovnom radu, kao i novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara, dodeljena je Zoranu Mariću, direktoru Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu.

Zoran Marić, dobitnik nagrade za životno delo

Marić iza sebe ima 40 godina rada u obrazovanju i, kako kaže, svedok je ogromnim promenama kroz koje ova profesija prolazi.

„Danas smo u digitalnom dobu koje otvara  nove perspektive i to novo, moderno doba, iznova će pokazati koliko je obrazovanje, a sa njim i znanje važino za razvoj društva i svakoga od nas pojedinačno. To je šansa da se iznova postavi obrazovanje kao temelj i stub društva i da se vrati ugled koji je imalo osamdesetih godina. Tako jedno svedočanstvo daje i muzička škola koje je tada imala 13 zaposlenih i radila u skromnim prostornim uslovima, a danas imamo modernu ustanovu sa 110 zaposlenih u pet opština Braničevskog okruga. To svedoči o promenama ali i o razvoju ovog grada i drugih sredina u kojima škola radi“, rekao je Marić.

Svečanost je upotpunjena kulturno-umetničkim programom.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top