ZZJZ: Kupalište „Topoljar“ promenljivog kvaliteta

Kostolac

Društvo

ZZJZ: Kupalište „Topoljar“ promenljivog kvaliteta

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Zavod za javno zdravlje Požarevac dva puta je od početka sezone vršio ispitivanje kvaliteta vode na kupalištu “Topoljar” i rezultati su različiti.

Kako gradski bazen u Požarevcu nije otvoren za građanstvo zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, pored Kostolčana koji redovno spas od vrućina pronalaze na plaži “Topoljar”, dolaze i Požarevljani i kupači iz okolnih mesta. 

Iako po rečima pojedinih posetilaca plaža nije baš čista, ima dosta trave u vodi i uz obalu, kupača ima. Pojedini građani pitaju na društvenim mrežama kakav je kvalitet vode i da li neko ima informaciju da li je bezbedno kupati se na “Topoljaru”?

„Kupalište „Topoljar“ kraj Kostolca je promenjivog kvaliteta, tako da je tokom letnje sezone 2020. voda za  kupanje u prvom uzorkovanju bila ispravna, a u drugom uzorkovanju mikrobiološki neispravna“, kažu iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac za portal E-Braničevo.

Osnovna preporuka kupačima je da rashlađenje u toplim letnjim danima potraže u bazenima i kupalištima koja su kontrolisala kvalitet vode za kupanje i koja imaju higijenski ispravnu vodu, savetuju iz ove zdravstvene ustanove.

To Top