Ivković: Cilj je ekonomsko osnaživanje, političko unapređivanje i stvaranje savremene žene

Požarevac

Politika

Ivković: Cilj je ekonomsko osnaživanje, političko unapređivanje i stvaranje savremene žene

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na današnjoj konferenciji za medije Gradskog odbora Srpske napredne stranke predstavljen je rad Unije žena Gradskog odbora SNS u Požarevcu.

Biljana Ivković, koordinatorka Unije žena Gradskog odbora Srpke napredne stranke Požarevac, podsetila je da je ženska platforma za razvoj Srbije usvojena u novembru 2014. godine i ima za cilj ravnopravno učešće žena i muškaraca u kreiranju politike i strategije u svim oblastima.

„Cilj Unije žena je ekonomsko osnaživanje žena, političko unapređivanje i stvaranje jedne savremene žene koja će moći  da izađe u susret svim zadacima i rešavati probleme koje je današnje društvo stavilo kao prioritet. Imajući u vidu potrebe i neophodnosti žena i njihove aktivnosti i unapređivanje rada, Gradski odbor SNS Požarevac formirao je Uniju žena“, rekla je Ivković.

Unija žena u Požarevcu formirana je na konstitutivnoj sednici održanoj 2. aprila 2016. godine.

„Unija žena se zalaže za poboljšanje zdravlja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti u zdravstvenoj politici, ostvarivanje rodne ravnopravnosti u obrazovanju, zatim za prevenciju  i suzbijanje svih vrsta nasilja nad ženama i obezbeđivanje sveobuhvatnog sistema zaštite za žene žrtve nacilja, adekvatna zastupljenost i ušešće žena u procesu odlučivanja i ostvarivanju ravnopravnosti polova“, kazala je koordinatorka.

Ivković  je još dodala da je od osnivanja do danas Unija žena  učestvovala u mnogobrojnim humanitarnim akcija, promociji stranke, a organizovala je i mnogobrojne tribine na temu zdravlja.

To Top