Kako se u Požarevcu obeležava nedelja posvećena deci

Požarevac

Događaji

Kako se u Požarevcu obeležava nedelja posvećena deci

Foto: „ Dečije srce“

How Good Of A Friend Are You Really?

Dečija nedelja održava se od 5. do 11. oktobra pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“.

Prema rečima Tanje Lončar, direktrorke Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“Požarevac,  ova ustanova  je pripremila niz manifestacija koje će se zbog koronavirusa sprovesti na skromniji način i bez publike. Deca će svoje aktivnosti sprovoditi u manjim grupama.

Tokom nedelje, uz poštovanje preventivnih mera, predškolska ustanova je za svaki dan u nedelji ustanovila određeni program.

Ponedeljak, 5. oktobar, namenjen je za razgovor o dečijim pravima. Deca sugrađanima dele flajere na kojima je prikazano kako oni vide svoja prava.  U utorak, biće priređena izložba dečijih radova u galeriji na otvorenom.

U sredu će biti organizovan maskenbal koji će se ove godine razlikovati jer neće biti okupljanja kao pre, već će predškolska deca prošetati gradom u svojim kostimima, dok će se za mlađe organizovati meskenbal unutar njihovih grupa.

Deca će u četvrtak imati priliku da razgovaraju sa decom iz drugih gradova preko društvene mreže i  na taj način će se upoznati sa vršnjacima iz drugih gradova. Petak je rezervisan za izlete. Mališani će posetiti Ljubičevo, Hipodrom i Čačalicu.

Pokrovitelj dečije nedelje je humanitarna organizacija „Dečije srce“, a podršku je pružilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

To Top