Menja se režim saobraćaja zbog „Trke legionara“

Kostolac

Info

Menja se režim saobraćaja zbog „Trke legionara“

Foto: Plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Centar za kulturu Kostolac u saradnji sa Sportskim savezom grada Požarevca, Maraton timom Požarevac i Arheološkim parkom Viminacijum, organizuje u subotu, 9. septembra, sedmi po redu polumaraton pod nazivom „Trka legionara“. Zbog održavanja trke pojedine ulice biće zatvorene za saobraćaj tog dana.

Zbog održavanja „Trke legionara“ koja startuje ispred Sportske hale u Kostolcu, u vremenskom intervalu od 9.30 do 13 časova biće zatvorene sledeće ulice: Vojvode Mišića, Prvomajska, Partizanska, Jovana Dučića (put za plažu Topoljar), put za naselje Ostrovo (do 400 metara od krivine), Bože Dimitrijevića, Veljka Dugoševića, Nikole Tesle, Kneza Lazara (put za restoran Dragulj), Kobalova (put za naselje Stari Kostolac), Trudbenička i Vuka Karadžića prema Termoelektrani B do cilja trke u Viminacijumu.

Podsećamo, u subotu će biti održane četiri trke:

- ,,Trka legionara” - polumaraton 21,1 kilometar – start u 10 časova

- ,,Trka Viminacijum” - dužina 10 kilometara – start u 9.50 časova

- ,,Trka zadovoljstva Kostolac” - dužina 5 kilometara) – start u 10 časova

- ,,Trka Maratončića” - dužina 100 metara – start u 9.30 časova

Staza će biti maksimalno prohodna, bezbedna i jasno obeležena, obezbeđivaće je policija i licencirano obezbeđenje. Duž staze će se nalaziti obeležena vozila trke, policije i hitne pomoći. Okrepne stanice biće instalirane na svaka tri kilometra, svaka druga okrepna stanica imaće voće i sportski izotonik.

Prijavni centar za ,,Trku Maratončića”  i ,,Trku zadovoljstva Kostolac” biće kod Starta svih trka - Sportska hala u Kostolcu, gde je obezbeđen parking za automobile i autobuse. Prijavni centar za ,,Trku Legionara” i ,,Trku Viminacijum” biće u arheološkom parku Viminacijum gde je obezbeđen parking za automobile i autobuse, ženska i muška svlačionica, kao i garderoba koja će biti pod nadzorom organizatora.

Za pobednike su obezbeđene novčane i robne nagrade.

To Top