„Nova šansa za mlade“ – obuka za zavarivače

Požarevac

Društvo

„Nova šansa za mlade“ – obuka za zavarivače

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje građana „Šansa“ u partnerstvu sa Institutom „Goša“ doo iz Smederevske Palanke realizuje projekat pod nazivom „Nova šansa za mlade“.

Projekat  se sprovodi po javnom konkursu za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih, a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Projekat se realizuje  od 19. novembra  do 19. februara 2020. godine. Glavna  aktivnost na projektu  je realizacija obuke za zavarivače.

>>ŠANSA ZA MLADE U NEZAPOSLENE<<

„Obuka će se vršiti u dve grupe po 20 kandidata i sprovešće se u Smederevskoj Palanci, a realizovaće je Institut „Goša“, rekao je Vladan Bošković, član tima Udruženja „Šansa“ i asistent na projektu „Nova šansa za mlade“.

Cilj projekta je unapređenje veština zapošljivosti mladih iz osetljivih grupa i njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada.

„Jedan od osnovnih ciljeva je ne samo obučiti mlade, već do kraja realizacije projekta obezbediti im stalno zaposlenje u Srbiji. Sa polaznicima obuke biće potpisan ugovor kojim je predviđeno da naredne dve godine moraju da rade u našoj zemlji“, dodao je Bošković.

Vladan Bošković, član tima Udruženja „Šansa“ i asistent na projektu „Nova šansa za mlade“

Institut „Goša“ ima ogromno iskustvo i po rečima Mirka Ličine, direktora Instituta, nalazi se među onima sa najvećim kapacitetom za obuku i prekvalifikaciju u Srbiji za oblast zavarivanja.

„Kroz naš centar u Smederevskoj Palanci prošlo je više hiljada zavarivača i realizovali smo dosta projekata, a zavarivač je jedno od najtraženijih zanimanja na tržištu i lako zapošljiv nakon obuke sprovedene kod nas“, rekao je Ličina.

 Saradnja sa Udruženjem „Šansa“ je samo nastavak dobre prakse.Bošković je naveo da se udruženje i opredeljuje za projekte koji na kraju imaju merljive rezultate.

„Saradnjom  sa renomiranom isntitucijom kao što je „Goša“ siguran sam da će ti mladi ljudi, kroz najoptimalniju moguću obuku, usvojiti potrebna znanja i veštine.

 Nakon uspešno završene obuke  polaznici dobijaju međunarodno priznati sertifikat.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top