Požarevac će imati novu jelku u centru, u toku otvaranje ponuda

Požarevac

Društvo

Požarevac će imati novu jelku u centru, u toku otvaranje ponuda

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Turistička organizacija grada Požarevca raspisala je javne nabavke za pribavljanje i montažu novogodišnje rasvete.

 Rok za dostavljanje ponuda istekao je danas. U „Turističkoj“ je u toku otvaranje ponuda, a kako saznajemo još uvek nije doneta odluka o dodeli ugovora jer je predviđen rok za žalbe.  Nije poznato  kada Požarevljani mogu da očekuju jelku u centru grada.

Ove godine će Požarevac umesto „virtuelne“ ili „multimedijalne“ dobiti jelku sa potkonstrukcijom  visine od 9,5 metara i osnove prečnika pet metara, sa ukrasima u zlatnoj, crvenoj i bež boji. Vrh jelke krasiće zvezda od osam krakova, zlatne boje.

Druga javna nabavka raspisana je za montažu lančanica, novogošnjih motiva u obliku poklona i Sneška Belića,  girlandi, raznobojnih svetlećih creva, kao i postavljanje i povezivanje dekorativnih led novogodišnjih ukrasa na stubove javne rasvete, kao i njihovu demontažu.

Za nabavku novogodišnjih elemenata izdvojeno je 5.416.667 dinara, a za montažu i demontažu 2. 333.333 dinara bez uračunatog PDV – a.

Svi nabavljeni elementi imaju garantni rok od dve godine.

Požarevac za svaku Novu godinu nalazi drugačija rešenja za centralni gradski trg.  Podsetimo, prošle godine je postavljena jelka – multimedijalna instalacija koju su mnogi nazivali “ virtelnom jelkom”. Reč je o konstrukciji sa platnom na kojem su projektovani video sadržaji. Montaža i demontaža dekorativne rasvete i nabavka projektora koštali su oko 9,7 miliona dinara.

To Top