„Toplifikacija“ spremna, ali grejna sezona neće početi 15. oktobra

Požarevac

Društvo

„Toplifikacija“ spremna, ali grejna sezona neće početi 15. oktobra

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Javno preduzeće „Toplifikacija“ je spremno za početak grejne sezone, ali neće biti pokretanja sistema sve dok to vremenski uslovi ne budu zahtevali“, kazao je za E-Braničevo Zlatko Cvejić, rukovodilac tehničkog sistema u JP „Toplifikacija“ Požarevac.

Iako grejna sezona zvanično traje od 15. oktobra do 15. aprila, u zavisnosti od vremenskih uslova može početi ranije ili trajati duže. Kako saznajemo u JP „Toplifikacija“ Požarevac, početak grejne sezone će ove godine biti odložen.

„Dnevne temperature u najavi su 25 stepeni i zato sutra neće biti pokrenut sistem, međutim, ukoliko temperature budu niže narednih dana, u dogovoru sa našim dobavljačima, EPS-om, pokrenućemo sistem“, rekao je Cvejić za naš portal.

On objašnjava da su, po lokalnoj odluci o grejnoj sezoni kojom se rukovode, ako je dva dana zaredom temperatura vazduha u 21 čas 12 stepeni ili niža, proizvođač i distributer toplotne energije dužni da obezbede isporuku toplotne energije.

Po njegovim rečima, tačan datum početka grejne sezone nije preciziran jer zavisi od vremenskih uslova, a izvesno je da neće početi u subotu, 15. oktobra.

To Top