U Srbiji potvrđen još 71 slučaj zaraze virusom korona, ukupno osam umrlih

Braničevo

Društvo

U Srbiji potvrđen još 71 slučaj zaraze virusom korona, ukupno osam umrlih

Foto: Pixabay

How Good Of A Friend Are You Really?

U Republici Srbiji je do 15 časova 27. marta registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 27. marta testirani su uzorci 259 osoba od kojih je 71 pozitivno i  188 negativno na novi korona virus. Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano.

Do 15 časova 27. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1715 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

„Od našeg poslednjeg obraćanja juče u 15 časova desio se još jedan smrtni ishod koji se može dovesti u vezu sa infekcijom novim korona virusom, tako da je ukupan broj preminulih u našoj zemlji osam“, kazala je Darija Kisić Tepavčević, pomoćnica direktora Instituta „Batut“.

>>OSMA ŽRTVA OD KORONA VIRUSA U SRBIJI<<

Kisić Tepčević je istakla da su 42 osobe označene kao zdrave i otpuštene su iz bolnice jer su imale dva negativna nalaza na novi koron virus. Po njenim rečima, na respiratoru je trenutno 45 lica.

Epidemiolog Predrag Kon istakao je da ulazimo u četvrtu nedelju epidemije i da, ako se uporedimo sa situacijom kakva je u Italiji bila u tom periodu epidemije, imamo oko 10 puta manji intenzitet aktivnosti ovog virusa.

„Dobili smo tih nedelju dana više ako se poredimo sa Italijom, ali ako se poredimo sa Vuhanom tu smo negde. Pred nama su dve nedelje koje očekujemo da će biti najteže do sada, a za treću koja ide posle toga možemo očekivati i dalje da postoji porast, a možemo očekivati i neko zaravnjenje. To svakako ne možemo sada znati. To znači ulazimo u period kada je potrebna gvozdena disciplina“, naglasio je Kon.

To Top