Apoteka Požarevac kupuje novu “Škodu” za 41 000 evra

Požarevac

Društvo

Apoteka Požarevac kupuje novu “Škodu” za 41 000 evra

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Zdravstvena ustanova Apoteka Požarevac je preko tendera nabavila novi automobil vrednosti od oko 41 hiljade evra sa PDV-om. Ova vest izazvala je uglavnom negativne komentare na društvenim mrežama. Pitali smo direktorku koji je razlog kupovine i u koje svrhe će automobil biti korišćen.

Apoteka Požarevac je donela odluku da ugovor dodeli jedinom ponuđaču - firmi “Interauto” iz Čačka.  Vrednost ugovora je 4.853.640 dinara sa PDV-om, što je oko 41 hiljada evra. Građani se na društvenim mrežama pitaju zašto je ovoj apotekarskoj ustanovi potrebno tako skupo vozilo.

Po rečima direktorke, Tatjane Činč, Apotekarska ustanova već 10 godina ima u planu kupovinu novog automobila jer joj je neophodan zbog razuđenosti terena koji pokrivaju, gotovo svakodnevno, kaže, obilaze 35 apoteka širom Braničevskog okruga.

“Posedujemo tri automobila, od kojih je jedan dosta star, bio je havarisan i popravljan i njega planiramo da prodamo na licitaciji kada stigne novi. Jedno vozilo uvek koristimo za sakupljanje pazara po Požarevcu, a naši informatičari koji održavaju informatički sistem u 35 apoteka uglavnom su svakog dana na terenu. Kada se nešto pokvari oko interneta ili fiskalne kase apoteka staje, ne može da radi dok se to ne reši. Zbog toga smo, s obzirom na starost naših automobila, odlučili na Upravnom odboru da kupimo još jedan auto u poslovne svrhe“, kaže Činč.

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da automobil bude crne metalik boje na dizel gorivo, sa aluminijumskim felnama, minimum 18 inča, kao i da poseduje multifunkionalni kožni servo volan za radio i telefon. Između ostalog, neophodno je da vozilo poseduje centralno zaključavanje sa daljinskom komandom, trozonski klima uređaj, navigacioni sistem, uređaj za pranje farova, grejače prednjih sedišta, tonirana stakla, zadnju kameru za parkiranje, kao i prednje i zadnje senzore za parkiranje.

Svi ovi uslovi za automobil, takođe su izazvali polemike građana s obzirom na to da je reč o ustanovi čiji je osnivač grad Požarevac i delom se finansira iz budžeta.

Tačna marka automobila nije navedena u tenderskoj dokumentaciji ali je u pitanju vozilo proizvođača “Škoda”, potvrdila je direktorka za E-Braničevo.

„Te karakteristike smo tražili upravo da bismo imali siguran automobil za putovanje po terenu, s obzirom na to da imamo apoteke i u Žagubici, Krepoljinu, Laznici, Voluji... Sva vozila Apotekarske ustanove su marke „Škoda“, ljudi koji ih voze imaju odlično iskustvo sa tim automobilom - održavanje je povoljno, izdržljivi su, retko se kvare i zato smo se odlučili da ne menjamo marku“, objašnjava Činč.

Trenutno je u toku rok za žalbe, a ukoliko ih ne bude sledi potpisivanje ugovora sa izabranim ponuđačem.

 

Continue Reading
Povezane teme...
To Top