BOLNICA POŽAREVAC: Evidentno smanjenje broja obolelih i hospitalizovanih

Požarevac

Društvo

BOLNICA POŽAREVAC: Evidentno smanjenje broja obolelih i hospitalizovanih

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 40 pacijenata sa simptomima koronavirusa, svi iz Braničevskog okruga. U proteklom periodu evidentno je smanjenje broja obolelih i hospitalizovanih.

„Tokom jučerašnjeg dana imali smo tri nova prijema i šest otpusta na kućno lečenje. Trenutno je uglavnom starija populacija u bolnici i svi su nevakcinisani. Njihova klinička slika kreće se od srednje ka teškoj. Više od polovine njih prima kiseonik“, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

Na respiratoru su pet pacijenata, dvoje intubiranih i troje na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). 

U ovom trenutku samo jedan zdravstveni radnik ima potvrđenu infekciju kovid 19 i u dobrom je stanju.

„Apelujemo na građane da se vakcinišu u što većem broju jer vakcina je dala veliki doprinos poboljšanju epidemiološke situacije. Klinička praksa nam je pokazala da vakcinisani veoma retko završe na bolničkom lečenju i lakše podnose bolest“, piše u saopštenju.

 U zelenoj zoni trenutno je smešten 181 pacijent.

„Očekujemo postepenu normalizaciju rada van kovid sistema. Od juna ćemo početi sa izdavanjem termina za specijalističke preglede , doduše, u ograničenom broju sve dok  u crvenoj zoni ima pacijenata“, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

To Top